FESTIVALUL IDEO IDEIS A AJUNS LA EDIŢIA A 12-A

825
0
Share:

În perioada 7-13 august la Alexandria se desfăşoară manifestările reunite sub genericul Festivalul Ideo Ideis, ajuns la ediţia a 12-a. După cum se ştie, Ideo Ideis s-a născut în vara anului 2006 din iniţiativa unor tineri entuziaşti din reşedinţa judeţului Teleorman. Cei care l-au conceput şi-au propus, în principal, să promoveze astfel educaţia alternativă prin artă.

În acest an structura festivalului cuprinde ateliere de teatru tânăr, ateliere de măiestrie, spectacole invitate (cu artişti profesionişti), spectacole de teatru tânăr (cu nouă trupe de liceeni), seara povestitorilor, masterclass-uri, evenimente conexe (spectacole pentru copii, spectacole stradale, concerte etc.), cinemateca târzie. În ultima zi este programat un amplu concert al Fanfarei Transilvania.

Şi la ediţia a 12-a preşedinte de onoare este cunoscutul actor Marcel Iureş, între moderatori aflându-se Andi Vasluianu, Cătălin Ştefănescu, Marius Manole, Medeea Marinescu, Dorina Chiriac, Vlad Zamfirescu, Pavel Bartoş, Ofelia Popii şi Şerban Pavlu.

Potrivit organizatorilor, tema festivalului este anul acesta „autonomia”, iar campania se desfăşoară sub întrebarea „Pe tine cine te minte?”

În afară de spectacolele invitate, toate evenimentele Ideo Ideis (excepţia constituind-o atelierele dedicate liceenilor) sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru spectacolele de teatru profesionist preţul unui bilet este de 10 lei. Biletele pot fi procurate, începând cu 7 august, de la Casa de Cultură din Alexandria şi de la Terasa Conciato, care este de mai multă vreme gazdă pentru piese cu actori din Bucureşti.

ŞTEFAN STAN

Share: