Expoziţie de fotografie. „Drumul Apei”

Muzeul Judeţean Teleorman găzduieşte în perioada 28.08.2018-3.09.2018 expoziţia de fotografie  „Drumul Apei”, realizată de elevii Colegiului Naţional „Al. D. Ghica” din Alexandria în cadrul programului Euroscola.
Liceenii de la Colegiului Naţional „Al. D. Ghica” participă la concursul Euroscola cu o campanie de promovare a proiectului “Reabilitarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în județul Teleorman”, inițiată de către operatorul regional de apă–canal, S.C. APA SERV S.A. Alexandria, proiect cofinanțat din Fonduri de Coeziune, prin Programul Operațional Sectorial Mediu ”Investim în Mediu. Credem în Viitor”. Campania, derulată sub titlul LEARN TO INVEST FOR EUROPE – L.I.F.E., își propune să aducă în atenția comunității locale apa ca element indispensabil vieții.
Proiectul pe care îl promovează echipa EUROSCOLA de la Colegiul Național ”Al. D. Ghica” se aliniază politicii Uniunii Europene pentru apa potabilă, dezvoltată în ultimii 30 de ani, care se asigură că apa pentru consumul uman este sigură pentru consum îndelungat, deci asigură un nivel înalt de protecție a sănătății consumatorilor.
Apa potabilă de calitate, sigură și în cantitate suficientă este esențială pentru viața noastră cotidiană, ca apă de băut și pentru gătit. De asemenea, folosim zilnic apa pentru numeroase alte scopuri, cum ar fi  pentru spălat, pentru menținerea igienei personale și a locuinței, sau pentru udarea plantelor.
Expoziţia găzduită de Muzeul Judeţean Teleorman îşi propune să ilustreze variatele ipostaze ale apei în viața cotidiană.