ESTE OFICIAL: ALEXANDRIA VA AVEA UN STADION MODERN

Dezbătută de mai multă vreme în mass-media (îndeosebi în cea naţională), dar şi în zona politicului, problema construirii unui stadion modern în municipiul Alexandria a fost rezolvată. În mod oficial. Contractul cu Compania Naţională de Investiţii a fost semnat, firmele implicate în materializarea acestui proiect complex primind undă verde pentru declanşarea lucrărilor. Desigur, mai întâi va fi demolată zona cu un grad accentuat de degradare  (De pildă, un  calvar este pentru  spectatorii meciurilor de fotbal accesul la aşa-zise toalete….).  Din multele comunicate de presă rezultă că investiţia va avea o valoare de peste 50 milioane de lei. În afara celor aproximativ 6.000 de locuri din tribune, sunt prevăzute a se realiza sisteme de nocturnă, de drenare a gazonului, parcări, un hotel ş.a., modernizarea pistei de atletism fiind un alt obiectiv. De asemenea, se vor asigura condiţii civilizate pentru reprezentanţii presei şi transmisiile în direct. (Un „jurnalist”, încercând să fie ironic, crede că locurile pentru ziarişti sunt cam multe, practicanţii acestei activităţi nedepăşind în judeţ, după calculele sale, numărul 50).

Dar să nu ne risipim în aluzii ieftine… Totuşi, pentru cei care invocă, pe bună dreptate, mediocritatea în care se zbate echipa locală de fotbal, putem face o asociere cu stadionul din Ploieşti. Acolo sunt 15.000 de locuri, iar  Petrolul a jucat în ani recenţi în Liga a IV-a şi apoi în Liga a III-a. Gândit din perspectiva utilizării multifuncţionale, complexul din municipiul Alexandria poate găzdui întreceri sportive naţionale şi internaţionale. Apropo, la meciul de volei feminin România-Spania, în superba sală (contestată şi ea de unii “analişti” care nu au trecut prin Teleorman) au venit 1.500 de spectatori (!), depăşindu-se capacitatea ei.

În concluzie, veştile sunt bune. Este limpede că şi teleormănenii au dreptul să aspire la modernitate, la civilizaţie, la o investiţie deosebită cu efecte şi în domeniul sănătăţii publice. O bază sportivă nouă, construită după normele europene, va atrage mai ales copii, cărora li se asigură astfel condiţii pentru o dezvoltare armonioasă.

 

ŞTEFAN STAN