E oficial! Pesta porcină a ajuns și în Teleorman. Virusul a fost confirmat într-o gospodărie din comuna Scrioaștea

Autoritățile județene sunt în ALERTĂ, după ce în gospodăria unui cetățean din satul Cucuieți, comuna Scrioaștea, a fost confirmat un alt caz de pestă porcină africană. Potrivit declarației oamenilor din zonă, în ultimele două zile, mai mulți purcei au fost găsiți morți în curtea cetățeanului.

În cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, convocat de urgență la sediul Prefecturii Teleorman, directorul DSVSA Iulian Ianculescu a declarat că de data acesta putem spune că pesta porcină a ajuns și în județul Teleorman.

„Dumincă dimineața, am fost anunțați că un porc din exploatația unui cetățean din satul Cucuieți, comuna Scrioaștea, a murit iar un altul este bolnav. Ne-am deplasat în zonă, iar după ce am recoltat probe, am îngropat animalul găsit. Rezultatul probelor de laborator au fost negative la cei doi porci. Însă, miercuri dimineață, în aceeași gospodărie, proprietarul a găsit mort un purcel de aproximativ 40 de kilograme. Medicul veterinar l-a ambalat și l-a adus la sediul DSVSA. Probele au fost trimise la laborator iar rezultatul analizelor a confirmat prezenta virusului”, a declarat directorul Ianculescu.