DREPT la REPLICA- Profesor Cristea Armeanu.      Tot înapoi cu sloganul: ,,Dacă e bun, nu ne place!”

Cei care mă cunosc mai bine ( elevi sau foști elevi, părinții lor sau colegii mei) se intreabă de ce nu răspund acuzațiilor, denigrărilor, calomniilor care au apărut în presă. Mai intâi am spus că nu merită, dar m-am hotărât să răspund, din respect pentru cei care cred în mine.

Consider că este un blestem al nației noastre să-I  desființezi pe acela care  are convingerea că o meserie trebuie sa ți-o alegi numai dacă ai vocație, că trebuie să o practici cu pasiune indiferent în ce condiții, să lucrezi sute de ore pregătind elevii tăi pentru olimpiade și concursuri școlare.

Culmea ironiei este că , dorind să lovească dur, au postat și au preluat articolul pe  mai multe sitte-uri, dar cu o fotografie a mea  împreună cu unul dintre cei mai buni elevi, care a obținut premiul II pe țară la Olimpiada de fizică și care îmi poartă un  respect deosebit,  așa ca  mulți alții, medici, ingineri, studenți sau chiar profesori la universități de prestigiu din lume.

Poate  faptul că eu însumi am fost olimpic național si că am intrat în învățământ cu a doua medie pe tară, m-au determinat să am pretenții de la elevii mei, dar niciodată nu am fost absurd. Am recunoscut printre calomniatori, persoane care  au trecut mai greu, dar au trecut, nu datorită lor, ci datorită mie.

Comunismul sau ceaușismul invocate în articolul respectiv cred că s-au împânzit în toată lumea atâta timp cât cele mai bune școli din Franța, Spania, Anglia, au uniforme stabilite de consiliul de conducere , exact ca la Școala ,,Mihai Viteazul”,  unde acest lucru a fost stabilit în cadrul Consiliului de administrație și la Lectoratul cu părinții și nu de director,  chiar dacă  nu este vorba de o uniformă ci  doar de un tricou. Am luat această decizie pentru un singur articol vestimentar, având  în vedere că nu dorim cu niciun chip să se mai simtă umiliți copiii ai căror părinți au posibilități financiare mai modeste.

Nu mai vorbim de faptul că în școli gimnaziale renumite și licee din țara noastră, elevii au uniformă completă cu sigla școlii, iar aceștia se mândresc cu acest lucru.

În luna septembrie, salariile s-au luat pe data de 8 la Școala ,,Mihai Viteazul”, când ar fi trebuit să se primească pe 11 (luni), tot datorită faptului că le prinde  bine cadrelor didactice  care au revenit  din concediu. Acest fapt nu a fost considerat un gest deosebit pe care l-a făcut conducerea , dar, după ce i-am anunţat pe colegi că nu se pot ridica salariile până nu semnează  condica de prezenţă pentru că  este singura dovadă a muncii ( în fața organelor de control), s-au agitat rău aceia, după a căror părere, ar fi fost mult mai indicat să le tai orele. Ba, mai mult, cei care mai au ore şi la alte şcoli, spun că nu li se cere acest lucru. Atunci, fişa de prezenţă pe ce bază se întocmeşte?  Se cunoaște faptul că în această situație, unicul răspunzător este directorul. Eu știam clar că orele au fost efectuate de colegii pe care-i apreciez și nu ezit să spun cu mândrie  acest lucru de fiecare dată, dar nu este suficient pentru a putea  primi salariul, mai ales că sancțiunile s-au ,,asprit”.

Se tot vorbește că am fost ,,înscăunat”sau ,,uns” în funcția de director.

Nu, am fost numit , conform Deciziei ,,în urma promovării Concursului pentru ocuparea funcției de director”.  Mi-am asumat responsabilitatea de a participa la acest  concurs după ce am așteptat până în ultimele zile  ca un coleg din școală să se înscrie, știind că unitatea de învățământ are oameni valoroși, care au demonstrat de-a lungul anilor acest lucru. Îngrijorător este faptul că eu, singurul director promovat pe baza unui concurs din 1990 și până astăzi, sunt acuzat de necunoașterea legilor și  a regulamentelor, a managementului școlar,  lucru pe care-l infirmă punctajul și poziția de pe lista celor admiși.

Se așteaptă luarea de măsuri din partea Inspectoratului Școlar pentru că cineva transformă (parcă, la comandă) o normalitate în ceva inadmisibil, fără a se face dovada că  există o majoritate care are acest punct de vedere. Nu și-ar putea asuma nimeni  măsuri drastice sub influența unor postări pe rețele de socializare, acuzând conducerea că respectă legea. Trebuie avut în vedere faptul că omul care-şi face un nume prin meserie şi nu prin funcţie este mai greu de ,,atins”.

Am avut în 2011, în celălalt mandat, evaluarea ARACIP, în urma căreia Școala ,,Mihai Viteazul” a obținut numai calificativele ,,Foarte bine” si ,,Excelent”.

În iunie 2011 și în iunie 2017, nu  întâmplator, sub conducerea mea, Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul s-a situat pe primul loc în județ în urma evaluării naționale.  Menționez că nu mi se datorează numai mie acest lucru, ci întregului colectiv de excepție al școlii, bineînțeles. În anul  școlar 2016-2017, elevii mei au obținut toate premiile I pe județ la fizică, chimie, științe pentru juniori.

O  societate în care familia nu consideră că o bună colaborare cu școala este benefică pentru viitorul copiilor, că trebuie să respecți regulamentul  fără să hulești  conducerea în mod obsesiv, ar fi sortită declinului, dar știm că este vorba de cazuri izolate ale căror probleme au șanse  mari să se rezolve în școală, discutînd și nu adoptând alte metode.

Din fericire, singura mea grijă este instruirea si educarea copiilor prin cele mai corecte si moderne metode pedagogice la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul”, Alexandria. Ei constituie prioritatea mea și a colegilor mei, dascăli adevărați  care nu au timp sau motiv să incite.

Prof.  Cristea Armeanu

 

 

2 Comments

  • Cu cazurile izolate se poate discuta dar cu cele patologice, indiferent ce-ati face, nu este posibil.

  • Specific Armeanu, un ego ce răzbate din orice fir al mustății! Nimic despre faptul că patrula, până când i s-a făcut publică meteahna, prin clase și umilea copii de ciclu primar doar pentru că nu se aliniau dorinței sale! Nimic despre faptul că a ÎNCĂLCAT legea, e abuz în serviciu conform codului penal-art. 297, nesemnând statele de plată ale profesorilor doar pentru că așa a considerat el, aruncând un fitil penibil cu luna septembrie! Cine cunoaște cum funcționează o trezorerie știe faptul că dacă ziua de salariu cade în week-end se fac plățile anticipat deoarece se lucrează după un program prestabilit, în ziua următoare fiind planificate alte plăți prin această instituție. Deci, nu a fost un cadou al lui Armeanu, a fost ceva normal(poate fi clasificat cel mult o cutumă), și restul școlilor din Alexandria au plătit salariile în data de 08.09.2017! Apoi cu uniforma lui! Omu’ e setat pe o viziune obturată puternic de limitele sale, are un orizont ce se sfârșește în vârful nasului său! Dânsul nu înțelege că o personalitate, chiar și a unui copil, se poate manifesta și prin vestimentație sau frizură! Da’ când se exprimă că în lumea asta e loc doar de științe exacte nu distinge că pot fi alți oameni care sunt apreciați și acceptați în lumea bună pentru ceea ce fac sau ceea ce spun. Bunăoară, un violonist de talia lui Nigel Kennedy nu ar fi acceptat în școala manageriată „grandios” de d-l Armeanu deoarece își permite să concerteze pe marile scene ale lumii îmbrăcat în jeansi rupți, cu tricouri colorate, încălțat în teniși și cu un papion purtat în gest de frondă împotriva formalismului desuet promovat de diverși indivizi al căror conținut e prea diluat de propria persoană! Un Van Gogh, cu o ureche tăiată, nu s-ar apropia de școala Mihai Viteazu! Mă mir că nu face demersuri pentru scoaterea din programa școlară a unui bețiv ca Marin Preda! Da’ despre d-l Pirontea, nimic? Cum a luat el calificativul „suficient” doar pt că a dat o notă mică odrasle d-lui F. Tănase, membru al PDL, al cons de administrație al scolii 2 atunci, consilier local? Cum instanta a desființat decizia CA-ului condus de d-l Armeanu? Sau cum au fost plătite daune dumnealui pentru o decizie abuzivă? Ori despre multe altele? Nu se aștepta nimeni, stați liniștiți! Omu’ are o viziune, cităm pe M. Luther King, „I have a dream”! Și vocație, doar ne-a spus!!! Copac tăiat degeaba sau spațiu virtual ocupat de pomană pentru niște idei ce sunt arhicunoscute de cei din jurul marelui Armeanu

Comments are closed.