DONAŢIE IMPORTANTĂ DE CARTE LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „GALA GALACTION”

752
0
Share:

Biblioteca publică „Gala Galaction”, din Roșiorii de Vede, a primit, la sfârşitul săptămânii trecute, o importantă donaţie de carte. Astfel, peste 5.000 de volume din bibliotecile personale ale familiilor de intelectuali și cetățeni de renume din urbea noastră, dr. Vasile Ciobanu și dr. Mihai Ștefănescu, au intrat în patrimoniul cultural al bibliotecii municipale, îmbogăţind colecţiile de carte existente.

Prin bunăvoinţa şi generozitatea dlui dr. Mihai Ștefănescu, valoarea fondului de carte al Bibliotecii Municipale „Gala Galaction” creşte, în primul rând, din punct de vedere ştiinţific și documentar. Volumele donate vor fi prelucrate și înregistrate spre a putea fi consultate şi cercetate de toţi cei interesaţi.

Din păcate, spaţiul nu ne permite să organizăm, aşa cum este normal şi se întâmplă în alte biblioteci, un fond de carte care să le poarte numele generoşilor donatori.

Cu toate acestea, îi mulţumim dlui Dr. Mihai Ștefănescu şi-i suntem recunoscători pentru că a ales biblioteca roşioreană şi-l asigurăm că volumele primite îşi vor urma menirea, aceea de a fi citite, şi vor ajuta şi încânta cât mai mulţi cititori.

O carte este emoţie, este transformare, este progres, dezvoltare, învăţare.
O carte este bucurie și fiecare om este ceea ce este  nu doar prin prisma a ceea ce conţine material, ci prin prisma a ceea ce face, a ceea ce simte, a ceea ce trăieşte, a ceea ce citeşte.

Share: