Doi teleormăneni, reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări. În autoturism, au fost găsite ţigarete în valoare de un miliard de lei vechi

În urma unui control în trafic, poliţiştii din Bacău au depistat două persoane care transportau peste 190.000 de ţigarete fără documente legale.
La data de 11 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Bacău au oprit în trafic, pe raza localităţii Nicolae Bălcescu, un autoturism în care se aflau o femeie, de 32 de ani, şi un bărbat, de 50 ani, ambii din judeţul Teleorman. Din verificările efectuate a rezultat că în interiorul maşinii se aflau 190.600 de ţigarete, fără timbre de acciză corespunzătoare. Ţigaretele, în valoare de peste 100.000 de lei, precum şi alţi 2.300 de lei găsiţi în autoturism, au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Faţă de cele două persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete.