Doi teleormăneni, condamnați pentru fapte de corupție. Gogoană Ionel și Mihăiță Cătălin Toma au primit câte 1 an și 4 luni de închisoare

La începutul anului trecut, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului GOGOANA IONEL, administrator al SC Eurofond SRL, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

Alături de acesta, cinci teleormăneni au fost acuzați de DNA pentru obținerea de fonduri europene prin fraudă. După o jumătate de an de la începerea procesului, au venit și primele pedepse.

”Condamnă pe inculpatul GOGOANĂ IONEL, la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta”, se arată în soluția dată de judecători.

Totodată, instanța a decis interzicerea unor drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie care presupune exercitarea dreptului de administrare într-o societate comercială, pe o durată de 2 (doi) ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Alexandria, pe o perioadă de 60 de zile, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Teleorman și s-a menținut măsura sechestrului asigurator pe apartamentul deținut.

La 1 an și 4 luni de închisoare a fost condamnat și Mihăiță Cătălin Toma.

În cazul ambilor inculpați, magistrații au decis suspendarea executării pedepsei, acordând un termen de supraveghere de doi ani. Decizia nu este una definitivă.

M.D.