Dobrotești, mai aproape de “inima“ Europei. Primarul Ion Mănica și-a propus înfrățirea comunei cu localitatea Lingolsheim (Franța)

Tradițiile și cultura din minunata zonă a comunei Dobrotești, județul Teleorman, vor ajunge să fie cunoscute și de către străini. Recent, primarul Ion Mănica și-a propus ca localitatea pe care o păstorește să fie mai aproape de Europa, prin înfrățirea cu Lingolsheim (Franța), o comună de lângă Stasbourg, în care locuiesc aproximativ 15.000 de suflete. Pentru împlinirea mărețului proiect, primarul Mănica l-a împuternicit pe Dr. Georges Iscru, un fiu al satului, plecat de multă vreme în Franța, să poarte tratative cu autotitățile din zona.

Într-o scrisoare adresată redacție, Dr. Georges Iscru a precizat următoarele: “La îndemnul primarului din Dobrotesti, domnul Mănica Ion, am luat inițiativa, cu acordul și sprijinul Consiliului Europei de la Strasbourg și al Consulului General al Romaniei la Strasbourg, Excelența Sa Sabin POP, de a înfrăți comuna mea de naștere, Dobrotești, cu comuna Lingolsheim (Franta), frumoasa localitate de lângă Strasbourg, de 15.000 de locuitori, bine dezvoltată din punct de vedere socio-economic. Acestă înfrățire între 2 comune cu origine latină, reprezintă pentru Dobrotești o deschidere spre Europa, spre civilizație, progres, democrație, libertate și drepturile omului. Pentru Lingolsheim este o formă de a cunoaște Dobroteștiul, cu o populație deschisă, cu suflet mare, primitoare, cu o infrastructură în plină dezvoltare, cu tradiții istorice și culturale interesante, dornică de a face schimburi economice (agricultura, creșterea animalelor, creșterea legumelor, albinarit etc), culturale (școala elementară, gimnaziu, cămin cultural, dispensar medical, SMURD , Cămin de Bătrâni), folclorice (formația de dansatori populari, formația de fluierași), sportive ( stadion, sală de sport în construcție, terenuri de tenis etc). Dumnezeu sa ne ajute!”.