Distribuție Oltenia, informații privind incidentul din comuna Ciolănești, sat Baldovinești, în care un bărbat a murit electrocutat

Duminică, 05 august 2018, în jurul orei de 17:35, în urma unui apel primit de la ISU Teleorman, dispeceratul Distribuție Oltenia a fost informat că în instalațiile Distribuție Oltenia, din localitatea Baldovinești, a fost inregistrat un eveniment. O persoană a fost electrocutată ca urmare a intervenției în linia electrică aeriană de joasă tensiune care deservește localitatea Baldovinești, fără a anunta echipele Distribuție Oltenia. În urma acestei intervenții, persoana în cauză a atins conductoarele liniei electrice, iar acțiunea s-a soldat cu decesul acesteia.

Operatorul Distribuție Oltenia a colaborat cu Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman și a asigurat măsurile tehnice necesare realizării cercetărilor de către instituțiile abilitate. Conform primelor informații furnizate de instituțiile abilitate, persoana în cauza a decedat în urma electrocutării, fiind preluat de SMURD.

Instituțiile abilitate se ocupă de investigarea cazului, la dispoziția cărora s-au pus și specialiștii Distribuție Oltenia.

Citeste si http://www.infotr.ro/tragedie-la-ciolanesti-un-barbat-a-murit-electrocutat-dupa-ce-s-a-urcat-pe-un-stalp-de-iluminat/

Reamintim tuturor consumatorilor ca se pot expune la pericole precum ranirea grava prin electrocutare sau chiar deces in cazul in care nu respecta normele de siguranta si intreprind actiuni precum:

  • atingerea stalpilor si a conductoarelor liniilor electrice chiar daca sunt cazute la pamant;
  • intrarea in posturile de transformare;
  • urcarea pe stalpii de sustinere ai retelelor electrice;
  • inlocuirea sigurantelor electrice in posturile de transformare, cutii de distributie, nisele si firidele de la case si blocuri de locuinte.

 

Totodata, amintim ca sunt interzise urmatoarele actiuni in imediata vecinatate a retelelor electrice aeriene, deoarece acestea pot sa conduca la accidente prin electrocutare:

  • taierea sau tunderea pomilor care pot sa ajunga accidental in contact cu reteaua electrica sau sa se amorseze arc electric;
  • realizarea unor constructii improvizate sau forarea puturilor de apa
  • organizarea unor intruniri sau jocuri sportive;
  • pescuirea in locuri care nu sunt special amenajate;
  • deplasarea sau manevrarea utilajelor, sculelor, uneltelor (de transport, de pescuit, sapat, etc.) sau a altor elemente de dimensiuni mari care pot atinge conductoarele retelelor electrice, chiar daca acestea sunt considerate izolante.