DISPUTĂ ÎNTRE CSBT ALEXANDRIA ŞI UNIVERSITATEA CLUJ NAPOCA ÎN ETAPA A V-A A LNBF

Cel mai interesant meci al etapei a V-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin va avea loc în această seară (începând cu ora 20,00) la Sala Polivalentă din municipiul Alexandria. Aici se confruntă echipele CSBT Alexandria şi Universitatea Cluj Napoca, oaspetele constituind vicecampioana ţării din sezonul competiţional trecut.

După patru etape, teleormănencele au acumulat 6 puncte (din două victorii şi tot atâtea înfrângeri), în timp ce ardelencele au cinci puncte din trei jocuri. CSBT conduce categoric în totalul întâlnirilor directe anterioare, cu 17-7, dar se ştie că mai ales în baschetul feminin, unde echipele îşi schimbă alcătuirea de la un an la altul, un asemenea bilanţ nu are decât o relevanţă de ordin statistic.

Alexăndrencele vin după un meci foarte bun făcut la Sf.Gheorghe, în faţa campioanei României în ediţia 2016-2017, iar martori oculari ai acestei dispute au afirmat că oaspetele, fără Irena Vrancic, au trecut chiar pe lângă o victorie mare (au câştigat, totuşi, două sferturi şi au avut la un moment dat 11 puncte avans!) acolo unde gazdele sunt invincibile. Să sperăm că elevele tehnicianului Mădălin Piperea vor juca cu aceeaşi ambiţie ca în partida cu Olimpia Braşov şi, cu răbdare (inclusiv din partea spectatorilor, aşteptaţi în număr cât mai mare), cu inteligenţă, vor reuşi din nou un rezultat favorabil în faţa unei formaţii valoroase care deţine în palmares multe titluri naţionale.

De remarcat că va fi un duel şi între antrenorii Mădălin Piperea (CSBT) – care s-a ocupat de-a lungul anilor de pregătirea reprezentativelor României la diferite categorii de vârstă – şi Dragan Petricevic (Universitatea), numit recent selecţionerul ţării noastre la senioare.

În etapa trecută a LNBF, Universitatea, la care evoluează şi două foste “alexăndrence” valoroase, Ioana Ghizilă şi Morgan Stroman, au câştigat lejer acasă cu Phoenix Galaţi (83-63). Partida va fi arbitrată de oficiali cu experienţă, cum sunt Marius Epure (Braşov), Costin Bogdănescu (Bucureşti) şi Lavinia Gheorghe (Bucureşti), comisarul FRB fiind Bogdan Bădilă din Capitală.

ŞTEFAN STAN