Direcţia de Taxe şi Impozite Roşiorii de Vede a înregistrat încasări de peste 3. 700 mii lei

2953
0
Share:

Pentru primul semestru al anului 2017, Primaria Municipiului Roşiorii de Vede a progonzat venituri din impozite şi taxe pe proprietate în sumă de 3.280 mii lei, ceea ce reprezintă 62.8% din total prevedere anuală. Până la aceasta dată s-a adunat suma de 3.731 mii lei, ceea ce reprezintă 71,4% din prevederea anuala, a declarat ec. Oprita Stoian, directorul Directiei de Taxe şi Impozite. Astfel, s-a depăşit cu mult prevederile pe fiecare tip de impozit, respectiv: impozitul pe clădiri: 2118 mii lei (prevedere sem I:1700 mii lei), impozitul pe teren:1475 lei (prevedere sem I:1430 mii lei). De asemenea, au fost realizate încasări peste prevederile trimestriale şi la celelalte principale surse de venit ce constau în impozite şi taxe, cum ar fi: impozitul pe mijloacele de transport: 735 mii lei şi amenzi în sumă de 460 mii lei.

Toate aceste realizari se datorează muncii de echipă a personalului Direcţiei Impozite şi Taxe, care printr-un efort susţinut, a intreprins toate măsurile de recuperare a creantelor fiscale, respectiv executarea silită, continuată cu înfiinţarea de propriri pe conturile contribuabililor datornici.

Ca o noutate pentru contribuabili, în acest an, impozitele şi taxele locale pot fi achitate la ghişeul Directiei Impozite şi Taxe atat cu numerar, cât şi cu cardul bancar, cu ajutorul dispozitivelor de plată POS urmând ca, într-o perioadă cât mai scurtă, să fie posibilă şi încasarea on-line a acestora.

M. Amuza

Share: