Direcţia de Sănătate Publică Teleorman. Comunicat de presă

Ca urmare a unor articole de presă apărute în mass-media, cu privire la identificarea unui lot de ouă contaminat cu o substanţă interzisă, la o fermă avicolă din localitatea Drăgăneşti Vlaşca, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman face următoarele precizări:
Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.1078 din 2010, privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a structurii organizatorice, Direcţiile de Sănătate Publică sunt servicii deconcentrate, subordonate ministerului Sănătăţii, reprezentând autoritatea de sănătate publică la nivel local, care realizează politicile şi programele naţionale de sănătate, elaborează programe locale organizează structurile sanitare şi evidenţele statistice pe probleme de sănătate publică.
În consecinţă, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman nu are atribuţii privind controlul siguranţei alimentelor. Totodată, vă informăm că instituţia noastră nu a emis niciun comunicat de presă cu privire la cazul produselor contaminate la ferma din Drăgăneşti Vlaşca.
În acelaşi timp, vă comunicăm faptul că, la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, nu a fost demarată nicio anchetă în acest sens.