Deficit de experţi electorali în 40 de localităţi din Teleorman

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, până la data de 11 martie 2016, au fost înregistrate la nivel naţional 41.901 cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experţilor electorali, din cadrul căruia vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora.
În acest moment, există 957 de localităţi în care nu este îndeplinit necesarul de experţi electorali. Dintre acestea, 148 de localităţi figurează cu zero cereri înregistrate pentru această funcţie.
Printre judeţele cu cele mai multe localităţi care înregistrează deficit de experţi electorali se numără Bihor (76 de localităţi), Dâmboviţa (63 de localităţi), Dolj (49 de localităţi), Cluj (45 de localităţi), Teleorman (40 de localităţi).
AEP încurajează implicarea cetăţenilor în alegeri în calitate de preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitori ai acestora.
Informaţii privind modalitatea de înscriere pentru Corpul experţilor electorali sunt accesibile în clipul informativ realizat de AEP, care poate fi vizionat pe pagina oficială de Facebook a instituţiei noastre şi pe canalul de Youtube.