De la inimă, la inimă!


Zilele trecute tinerii speciali de la Asociaţia Dai o şansă Alexandria, conduşi de Elena Tănase, au efectuat o vizită la Căminul de bătrâni din comuna Olteni, judeţul Teleorman. Aici sunt internaţi 51 de persoane cu dizabilităţi, cu probleme de sănătate, oameni în vârstă care nu pot fi întreţinuţi de familie.

Am fost întâmpinaţi de director Alexandra Bocancilă, care ne-a însoţit pe parcursul vizitei noastre şi ne-a prezentat activitatea căminului.

Tinerii noştri speciali au susţinut un moment artistic de Crăciun, cu colinde, poezii de iarnă, dansuri populare, cântece de sezon .

A fost un moment deosebit, emoţionant pentru bătrânii din cămin.

Au fost încântaţi de melodiile populare, tradiţionale interpretate de Cătălin Mihai.

Cei mai în vârstă locuitori ai căminului sunt: Doncea Mâţă în vârstă de 88 ani şi Iorga Ilie, în vârstă de 87 ani.

Bătrânii din Căminul Olteni au reuşit să participe activ la momentul artistic, jucând în hore şi uitând pentru moment de problemele de sănătate,de singurate.

E important, în preajma Sărbătorilor creştine, să ne amintim de bătrânii singuri, bolnavi, neputincioşi din căminele de bătrâni şi să le alinăm sufletul cu o vorbă bună, o colindă, un dar.

A fi bătrân era odată o onoare.

În bătrâni se află secretele vieţii şi amintirile ce sunt rădăcinile existenţei noastre.

În multe culturi indigene, bătrânii sunt consideraţi ca fiind cei înţelepţi, sunt respectaţi şi onoraţi.

Acţiunea noastră „De la inimă, la inimă” a adus bucurie, încredere, speranţă şi alinare bătrânilor şi persoanelor cu dizabilităţi din Căminul de bătrâni Olteni.

Elena Tănase,

Preşedinte Asociaţia Dai o Şansă Alexandria

Infotr.ro