De frica mai marilor din ISJ Teleorman, doar 20 de profesori și-au strigat “off-ul”, pe platoul Casei de Cultură

Protestul profesorilor din Teleorman, nemulțumiți de măsurile adoptate de către Ministerul Educației Naționale, a fost un fiasco. În jur de 20 de cadre didactice, cu tot cu lideri de sindicat, și-au exprimat “off-ul”, pe platoul din fața Casei de Cultură din Alexandria. De altfel, nu este pentru prima dată când, din cauza unor posibile repercusiuni venite din partea mai marilor Inspectoratului Școlar, învățătorii, profesorii și personalul auxiliar refuză să participe la acțiunile de protest.

După câteva zeci de minute, în care au fost citite principalele revendicări, o delegație a Sindicatului “Spiru Haret” Teleorman, condusă de președintele Tudor Spiridon, a fost primită de către prefectul Florinel Dumitrescu.

În Memoriul adresat trimisului Guvernului în teritoriu se arată că “demersul nostru protestatar este determinat de mai multe elemente ce au intervenit în mod brutal în viaţa şcolii cu impact negativ asupra unor drepturi, inclusiv de natură salarială, ce au indus tensiune, zbucium şi încordare în rândurile membrilor de sindicat şi nu numai. Suntem aici pentru a vă arăta toate acestea şi pentru a vă adresa rugămintea de a le reţine şi de a le transmite reprezentanţilor Guvernului României, Preşedinţilor partidelor de guvernământ. Suntem convinşi că toate problemele noastre sunt rezolvabile şi că ele nu reprezintă efecte ale politicilor iniţiate în domeniu, ci simple accidente, datorate unor disfuncţionalităţi efemere, ce pot fi remediate rapid, cauzele lor fiind de natură birocratică şi nu sistemică, astfel încât semestrul al II-lea al anului şcolar în curs să se desfăşoare în condiţii optime, într-un climat favorabil educaţiei şi studiului, care să asigure elevilor un succes confortabil în încercările ce vor urma: evaluări naţionale, examen de bacalaureat, admiterea în învăţământul superior, iar părinţilor liniştea şi confortul eforturilor împlinite”.