Dacian Cioloş revine în Teleorman. Fostul premier va merge în localităţile Necşeşti şi Siliştea Gumeşti

Mâine, 29 august 2019 ora 10:00, Dacian Cioloș vine în Teleorman. Potrivit PLUS Teleorman, vor fi discuţii despre eradicarea sărăciei și despre cum putem aduce bunăstarea în satul românesc, aceasta fiind una din temele pe care le-a abordat Dacian Cioloș în moțiunea programatică.
„Alături de Dacian Cioloș vom vizita locurile mai puțin menționate de autorități, comuna Necșești, județul Teleorman. Este cea mai săracă unitate administrativă din România, așa ne arată un studiu al Ministerului Dezvoltării. Populația îmbătrânită și exodul tinerilor îngroapă din ce în ce mai mult comunitățile din mediul rural în sărăcie. Vom discuta pe îndelete cauzele și pașii pe care să-i facem în direcția bunăstării. Sărăcia din mediul rural teleormănean vine la pachet cu o bogată cultură care, din păcate, nu este ridicată la adevărata ei valoare, multe obiceiuri fiind date uitării.
Vom mai dezbate și subiectele cultură și valorificarea patrimoniului național imaterial pe un traseu care se va opri la Siliștea – Gumești, chiar la casa scriitorului Marin Preda”, se arată într-un comunicat de presă al PLUS Teleorman