CSS ALEXANDRIA ESTE IN FAZA SEMIFINALĂ A CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE BASCHET U-16

Echipa de baschet feminin CSS Alexandria, participantă la campionatul naţional Under 16, ediţia 2017-2018, a obţinut noi victorii în turneul ce a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti, în cadrul fazei a doua a competiţiei. Cadetele pregătite de profesorii Mădălin Piperea şi Costina Piperea au trecut pe rând de ACS For You Cluj Napoca (97-29), ACS Champions Bucureşti (76-23) şi CSM VSKC Miercurea Ciuc (75-25), formaţii pe care  le-a învins, de asemenea, lejer în turneul  anterior de la  Cluj Napoca, în grupa III-A. Astfel, cu maximum de puncte (12) din şase meciuri în care practic au defilat, formaţia din Teleorman a făcut pasul spre faza următoare a campionatului – semifinale. Cele 12 echipe calificate aici au fost împărţite în două grupe, CSS Alexandria având ca adversare pe Olimpia Bucureşti, LPS Satu Mare, CSU Braşov, Admar Costineşti-Bucureşti şi ACS For You Cluj Napoca. Confruntările  vor fi în etape săptămânale, tur-retur.

La Bucureşti, unde alexăndrencele au beneficiat de sfaturile antrenorului Mădălin Piperea încă de la primul lor meci, sâmbătă dimineaţa (după un drum lung făcut de tehnician de la Satu Mare unde CSBT a jucat vineri seara în LNBF), au evoluat toate jucătoarele din lot: Andreea Mazilu, Daria Botorogeanu, Diana Ciocoiu, Andreea Horlea, Luiza Radu-Măgureanu, Alexandra Florea, Bianca Jianu, Alexandra Raicu, Paloma Cucu, Cătălina Crăciunescu, Alexandra Biet, Crina Mărginit şi Tania Fierăşteanu, ultima „debutând” în această ediţie de campionat după o accidentare gravă care a ţinut-o multă vreme departe de teren.

Desigur, drumul spre podium şi – de ce nu – spre medaliile de aur este din ce în ce mai greu,  „sita” urmând să micşoreze numărul echipelor cu pretenţii. Dar, în opinia mea, fetele de la CSS (singura formaţie din ţară neînvinsă în acest campionat de U-16), rodate cu inteligenţă şi în meciurile  din Liga I, rezervată senioarelor, au forţa de a continua excepţionalele performanţe din ultimii ani ale baschetului juvenil alexăndrean.

ŞTEFAN STAN