Cosilier local din Botoroaga, trimis în judecată pentru ultraj. Constantin Dorobanţu, acuzat că l-a lovit pe primarul Mihail Cojocaru

La aproape un an de la circul iscat de către Constantin Dorobanţu, în şedinţa de Consiliu Local Botoroaga, procurorii au finalizat dosarul şi l-au înaintat instanţei de judecată. Consilierul local Dorobanţu, membru al Partidului Social Democrat, este acuzat de ultraj iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la cinci ani de închisoare sau amendă penală. Având în vedere că fapta a fost săvârşită împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pedeapsa ar putea fi majorează cu o treime, conform Noului Cod Penal. Dosarul a fost înregistrat la începutul anului iar, deocamdată, magistraţii nu au acordat primul termen de judecată.

Anul trecut, în luna ianuarie, în prima şedinţă de CL, ca un ticălos, Constantin  Dorobanțu i-a aplicat edilului şef un pumn direct în față. Mai mult, primarul Cojocaru a fost la un pas să fie aruncat de la balustradă, adică de la mai bine de 3 metri distanță de sol. La vremea respectivă, Mihail Cojocaru spunea că, în urma loviturii primite, s-a ales cu mai multe traumatisme la nivelul feței, că se va prezenta la Serviciul de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificate şi va depune o plângere penală.

În urma altercației, și consilierul PSD a suferit un traumatism la nivelul ochiului. Acesta a sunat la 112, fiind preluat, chiar din sediul poliției, de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul de Urgență din Alexandria.

Gâlceava între cei doi ar fi pornit de la proiectul privind creșterea indemnizației de consilier. În acel moment, între primarul Mihail Cojocaru și un consilier ALDE s-au iscat unele controverse. Fără jigniri și cuvinte de ocară. Cu sămânţă de scandal, Constantin Dorobanţu s-a ridicat de pe scaun și a început să-l amenințe pe primar. De la vorbe la fapte, nu a mai fost decât un pas.