„CORTINĂ” TRASĂ ÎN BASCHETUL ALEXĂNDREAN

În decurs de trei zile, echipa de baschet feminin CS Municipal Alexandria a susţinut ultimele două partide oficiale din anul 2018, programate în Liga Naţională, grupa valorică B. Ambele jocuri s-au disputat în deplasare, la mari distanţe de reşedinţa judeţului din sudul ţării.

Potrivit  transmisiei live  asigurată de federaţia  de specialitate, sâmbătă  alexăndrencele s-au confruntat la Oradea cu una dintre candidatele la promovarea în grupa A, CSU-CSM. Aşa cum era de aşteptat, gazdele s-au impus, cu 61-40 (19-15, 27-5, 11-7, 4-13), elevele profesorului Mădălin Piperea având meritul de a se fi luptat de la egal la egal îndeosebi în repriza a doua cu o echipă alcătuită din jucătoare mai experimentate. La Oradea au evoluat pentru Alexandria baschetbalistele Mihaela Mihai – 16 (3×3) puncte, Cătălina Crăciunescu – 9 (2×3) p, Andreea Mazilu – 7 p, Tania Fiereşteanu – 5 (1×3) p, R.Lungu – 2 p, Daria Botorogeanu – 1 p, Ioana Bota, Andreea Horlea. Cele mai bune marcatoare de la ardelence au fost Beronja- 14 puncte, Pfirman -13 p, Gavra –10 p.

Luni teleormănencele au mers la Constanţa pentru disputa cu liderul grupei B, Phoenix Ştiinţa. Localnicele au câştigat cu 66-41 (17-14, 24-9, 17-6, 8-12). Pentru CSM au fost în teren Cătălina Crăciunescu – 19 (4×3) puncte, Andreea Mazilu – 8 (1×3) p, Mihaela Mihai – 5 (1×3) p, A.Horlea – 4 p, Daria Botorogeanu – 3 (1×3) p, I.Bota – 2 p, Luiza Radu Măgureanu, Raluca Lungu. De remarcat că talentata Cătălina Crăciunescu, care recent a împlinit 16 ani, a jucat toate cele 40 de minute! La Phoenix puncte mai multe au reuşit Fota – 14, Duţă – 10, Jovanovic – 8 şi Erak – 8.

Între timp, la sediul FRB a avut loc tragerea la sorţi pentru faza următoare a Cupei României, unde este calificată şi CSM, după ce a trecut de Agronomia Bucureşti. Alexăndrencele vor avea din nou un adversar puternic, Phoenix Ştiinţa Constanţa, meciurile fiind programate la 27 februarie şi 6 martie, prima întâlnire fiind în deplasare.

Veşti mult mai bune vin din campionatul naţional Under 18, acolo unde pentru un loc cât mai bun în ediţia 2018-2019 se bat aceleaşi fete de la „senioarele” CSM. Sub „blazonul” CSS-CSM, ele au mai obţinut două victorii (la Rm.Vâlcea), cu ACS Champions Bucureşti ( 103-38) şi cu Raptors Bucureşti (82-30). Astfel, clubul din Teleorman se menţine lider în grupa a II-a, cu 23 de puncte din 11 succese şi un singur eşec. Turneul VI al fazei de calificare va avea loc la Sala Polivalentă din Alexandria în perioada 12-13 ianuarie.

Dacă baschetbalistele se vor bucura de câteva zile de odihnă, antrenorul Mădălin Piperea nu prea are răgaz. El pregăteşte, împreună cu Marian Enache (CSM Târgovişte), selecţionata României care va participa la întrecerile competiţiei internaţionale Balkanic Next Star Cup 2018. Din lotul care va evolua la Cluj Napoca în perioada 12-15 decembrie face parte şi o altă talentată sportivă – Paloma Cucu (CSS-CSM Alexandria).

Baschetul alexăndrean are în acest an o reprezentativă şi într-un campionat naţional masculin – Under 15. Cu rezultate mai puţin mediatizate – dar nu din vina subsemnatului – cadeţii din reşedinţa Teleormanului ocupă locul şapte în grupa a III-a, cu 9 puncte.Ei au reuşit două victorii, la care se adaugă cinci înfrângeri, în grupa respectivă aflându-se, de asemenea, formaţii din Tulcea, Mangalia, Constanţa, Cernavodă şi Bucureşti.

ŞTEFAN STAN