Congres PSD: Viorica Dăncilă, aleasă Președinte Executiv iar ministrul Dan Carmen Daniela, vicepreședinte

944
0
Share:
Peste 4.000 de delegați cu drept de vot din toată tara au fost prezenți, astăzi, la Sala Palatului, la Congresul Extraordinar al PSD, la solicitarea președintelui Liviu Dragnea, pentru a vota noua listă de vicepresedinți zonali și conducerea executivă a partidului.
Dacă o parte a contestarilor lui Dragnea a găsit inoportună organizarea acestui Congres, denumit un Congres al reglărilor de conturi în interiorul partidului, Dragnea a contracarat în discursul său de peste o ora, precizând că era necesar pentru a fi evaluată activitatea guvernamentală la un an de la preluarea puterii.
Dragnea a precizat că, pe plan intern, se impune urgent continuarea implementării programului de guvernare, aspect la care s-a referit și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. În continuarea lucrărilor, cele mai importante puncte le-au reprezentat alegerile interne. Astfel, pentru a doua funcție în partid s-au „bătut” venerabila social-democrată Ecaterina Andronescu și actualul premier Viorica Dăncilă. După numărătoarea votului, Viorica Dăncilă, cu majoritatea covârșitoare de voturi, a fost aleasă președinte executiv al PSD iar Marian Neacșu a fot reales secretar general al formațiunii politice. Un alt teleormănean ales în structura de conducere a partidului, ca vicepreședinte, este Dan Carmen Daniela, actualul ministru de interne. 

Referitor la eveniment, Mirea Adrian, consilier local PSD a declarat că :”Am participat la Congresul PSD în speranța că programul de guvernare social-democrat va fi aplicat punct cu punct, pentru a se corecta nedreptățile comise de guvernările anterioare. Fiind un partid de stânga, este normal ca programul de guvernare social-democrat să aducă, prin aplicarea lui, o reală protecție socială populației”.

„Din punctul meu de vedere, organizarea acestui Congres extraordinar a fost bine venită. De fapt, președintele Liviu Dragnea a argumentat, în cele 8 puncte, necesitatea organizării acestui eveniment. Cu această ocazie, s-au făcut mai multe corecturi la statutul partidului și s-a împrospătat echipa de conducere. Ca o chestiune inedită, s-au ales pentru prima dată 16 vicepreședinți regionali, 8 bărbați și 8 femei. Totodată, au fost prezentate și reconfirmate pozițiile politice ale lui Liviu Dragnea si ale partidului, în sensul că ne asumăm responsabilitatea punerii în aplicare a programului de guvernare. Fiind în an centenar, premierul Viorica Dăncilă a prezentat un program cu 100 de punte, care trebuie dus la îndeplinire până în anul 2020. Concluzionând, am votat cu încredere pentru continuitate și punerea în aplicare a programului de guvernare PSD- ALDE”, a precizat Valerică Cârciumaru, președintele PSD Roșiorii de Vede.

Marian Amuza

Share: