Congres PSD: Viorica Dăncilă, aleasă Președinte Executiv iar ministrul Dan Carmen Daniela, vicepreședinte

Peste 4.000 de delegați cu drept de vot din toată tara au fost prezenți, astăzi, la Sala Palatului, la Congresul Extraordinar al PSD, la solicitarea președintelui Liviu Dragnea, pentru a vota noua listă de vicepresedinți zonali și conducerea executivă a partidului.
Dacă o parte a contestarilor lui Dragnea a găsit inoportună organizarea acestui Congres, denumit un Congres al reglărilor de conturi în interiorul partidului, Dragnea a contracarat în discursul său de peste o ora, precizând că era necesar pentru a fi evaluată activitatea guvernamentală la un an de la preluarea puterii.
Dragnea a precizat că, pe plan intern, se impune urgent continuarea implementării programului de guvernare, aspect la care s-a referit și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. În continuarea lucrărilor, cele mai importante puncte le-au reprezentat alegerile interne. Astfel, pentru a doua funcție în partid s-au „bătut” venerabila social-democrată Ecaterina Andronescu și actualul premier Viorica Dăncilă. După numărătoarea votului, Viorica Dăncilă, cu majoritatea covârșitoare de voturi, a fost aleasă președinte executiv al PSD iar Marian Neacșu a fot reales secretar general al formațiunii politice. Un alt teleormănean ales în structura de conducere a partidului, ca vicepreședinte, este Dan Carmen Daniela, actualul ministru de interne. 

Referitor la eveniment, Mirea Adrian, consilier local PSD a declarat că :”Am participat la Congresul PSD în speranța că programul de guvernare social-democrat va fi aplicat punct cu punct, pentru a se corecta nedreptățile comise de guvernările anterioare. Fiind un partid de stânga, este normal ca programul de guvernare social-democrat să aducă, prin aplicarea lui, o reală protecție socială populației”.

„Din punctul meu de vedere, organizarea acestui Congres extraordinar a fost bine venită. De fapt, președintele Liviu Dragnea a argumentat, în cele 8 puncte, necesitatea organizării acestui eveniment. Cu această ocazie, s-au făcut mai multe corecturi la statutul partidului și s-a împrospătat echipa de conducere. Ca o chestiune inedită, s-au ales pentru prima dată 16 vicepreședinți regionali, 8 bărbați și 8 femei. Totodată, au fost prezentate și reconfirmate pozițiile politice ale lui Liviu Dragnea si ale partidului, în sensul că ne asumăm responsabilitatea punerii în aplicare a programului de guvernare. Fiind în an centenar, premierul Viorica Dăncilă a prezentat un program cu 100 de punte, care trebuie dus la îndeplinire până în anul 2020. Concluzionând, am votat cu încredere pentru continuitate și punerea în aplicare a programului de guvernare PSD- ALDE”, a precizat Valerică Cârciumaru, președintele PSD Roșiorii de Vede.

Marian Amuza