Conflict între Polaris şi Eco Sud. Maşinile au primit interdicţie de a mai depozita resturile menajere la Groapa de gunoi de la Mavrodin

Situaţie fără precedent, în judeţul Teleorman. Zeci de maşini aparţinând SC Polaris Holding sunt blocate la poarta Gropii de gunoi de la Mavrodin. Din ordinul mai marilor ECO SUD, niciun autoturism nu mai are voie să pătrundă în zonă pentru a descărca deşeurile. Mai mult, reprezentanţii societăţii, cu un tupeu fantastic, le-au transmis şoferilor să meargă la Târgu Jiu pentru a duce resturile manajere.

Marius Stănculescu, director Polaris-punct de lucru Teleorman- a declarat că datoria societăţii pe care o reprezintă către Eco Sud se situează undeva la 15 miliarde de lei vechi. Acesta a mai spus că Polaris are de încasat de la populaţie, agenţi economici şi instituţii aproximativ 70 de miliarde de lei vechi.

„Aseară(n.n miercuri), în jurul orei 19.30, am primit un email prin care eram informaţi că, din cauza datoriilor, nu mai putem depozita gunoiul. Nu a existat o negociere înainte, cu toate că, pe data de 9 ianuarie, a fost programată o întâlnire cu cei de la Eco Sud. Domniile lor nu au venit şi nici nu au comunicat motivul. Le-am transmis că, săptămâna viitoare, vom achita o parte din datorie, de 5 miliarde de lei vechi. Am informat conducerea Polaris despre situaţie şi aşteptăm un răspuns”, a precizat Marius Stănculescu.

Întrebat despre varianta transportului gunoiului menajer la Târgu Jiu, acesta a afirmat că ‘totul este posibil”. Însă, în cazul dat, cheltuielile ar fi enorme, fapt ce ar duce la costuri suplimentare din partea populaţie.