Colonelul Marius Stancu, noul comandant al ISU Teleorman, va primi Drapelul de Luptă, pe 12 octombrie

Moment unic în viaţa pompierilor teleormăneni. Miercuri, 12 octombrie ISU din judeţ va primi drapelul de luptă. În cadrul ceremoniei, va avea loc şi defilarea cadrelor, dar şi prezentarea tehnicii de luptă a unităţii.

La acest eveniment, de o importanţă majoră pentru fiecare unitate militară, se pare că va fi prezent inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, care va înmâna Drapelul de Luptă noului inspector şef.

Două zile mai târziu, pe 14 octombrie, în cadrul unei ceremonii de predare-primire, colonel Marius Stancu va fi numit oficial comandant al ISU Teleorman.

Despre calităţile noului şef al pompierilor din judeţ, vorbeşte colonelul Apostol Emil, comandant al ISU Giurgiu, ce, într-o postare pe o pagină de socializare spune: ”În 2011 mi-am asumat o sarcină aproape sinucigaşă, preluând un inspectorat cu mari probleme de toate felurile, aflat la vremea aia într-o situaţie de nedescris.

Am gândit atunci un proiect de dezvoltare (proiect de succes) care ulterior a fost folosit ca şi model de parteneriat autorităţi publice locale-pompieri şi preluat de multe judeţe din ţară.

Atunci, (şi de-atunci) m-am sprijinit şi l-am luat lângă mine, ca parte a comenzii, pe colegul meu de şcoala militară Marius Stancu, împreună muncind mai bine de 5 ani, ca să aducem ISU Giurgiu în poziţia în care se află acum. A venit timpul ca Marius să preia şi el comanda în judeţul lui natal. Îi doresc să reuşească şi să aducă ISU Teleorman lângă ISU Giurgiu. De asemenea, mai ştiu că va regreta mult ce a lăsat în urmă, însă are menirea de a construi acolo un colectiv şi un mod de lucru aşa cum noi am reuşit să facem la Giurgiu. Experienţă are, voinţă are, oamenii sigur îl vor urma, aşa că nu are decât şansa reuşitei”.

C.R.