Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, „PEACE WITH ICT”, proiect finanțat prin programul Erasmus+ 

Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, implementează în calitate de partener un nou proiect, ”Peace with ICT”, finanțat prin Programul Erasmus+, in cadrul actiuni cheie 2 „Parteneriate strategice pentru educația și formarea profesională”, contract nr. 2017-1-TR01-KA202-046654.

Proiectul este un consorțiu de unități de învățământ din Turcia: Yildirim Beyazit MTAL, Mehmet Erdemoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, YUZUNCU YIL UNIVERSITESI, Slovenia: Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Italia: ISTITUTO FORMAZIONE OPERATORI AZIENDALI si Romania:   Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria,  coordonat de Van National Education Directorate din Turcia.

La nivelul  Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Alexandria, proiectul este coordonat de prof. Eliza Marinela SOTIRESCU.

Proiectul promovează pratici deschise și inovatoare in era digitală, precum și îmbunătățirea accesului la formare și calificări pentru toți prin utilizarea mai eficientă a TIC de către profesori și elevi care va crește rezultatele intelectuale în domeniul educațional prin pregătirea de aplicații și site-uri de  VoGoP, scrierea de cărți și stabilirea unor analize statistice, acestea vor fi oferite în beneficiul profesorilor și studenților din întreaga Europă.

In perioada 2-13 iulie, un grup de profesori de la CNPMS, format din Madalina Calota, Nedelcuta Aurelia si Sin Ion, a participat la o formare in domeniul folosirii instrumentelor IT la clasa, desfasurata in Reggio Emilia, Italia. Cursul face parte din proiectul “Peace with ICT”, realizat cu participanti din Turcia, Romania, Italia si Slovenia si este coordonat de formatori din Turcia. In Italia, cursurile au fost sustinute de un prestigios institut, IFOA, cu centre in peste 20 din marile orase ale Italiei. Formarea s-a centrat pe prezentarea noutatilor relevante din domeniul informaticii si pe modul in care acestea pot fi folosite in predare intr-un mod interactiv si eficient, pentru ca informatia sa fie prezentata cat mai atractiv pentru elevi. De la notiuni avansate de Excell si Powerpoint la clasa virtuala Google, de la tabla inteligenta la notiuni de coding, Arduin si Raspeberry, profesorii au interactionat zilnic in laboratoare dotate cu calculatoare de ultima generatie, indrumati de formatori de exceptie, acumuland un bagaj de cunostinte ce le vor fi cu siguranta de mare folos in a crea un mediu antrenant si interesant pentru elevi, indiferent de materia pe care o predau.

Formarea a avut in plus beneficiul unui mediu de lucru international, iar pe langa informatia de specialitate participantii au aflat lucruri interesante despre sistemul de invatamant din tarile participante la proiect, despre metode care functioneaza si ii motiveaza pe elevi.

Iar sansa de a invata aceste lucruri intr-o tara atat de generoasa din punct de vedere cultural precum Italia a transformat aceasta formare intr-o experienta de neuitat!