Clădirea fostei şcoli din Vităneşti a luat foc. Fumul dens le-a dat bătăi de cap pompierilor

În cursul zilei de ieri, la ora 14.47, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au fost alertați de faptul că în clădirea vechii unități de învățământ din localitatea Vitănești a izbucnit un incendiu.

La locul evenimentului au ajuns rapid două echipaje de intervenție, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă care au constatat faptul că focul se manifesta în interiorul unei încăperi unde erau depozitate mai multe calculatoare, aparatura laboratorului de fizică și elemente de mobilier, existând posibilitatea propagării incendiului la întreaga clădire. Cu toate că intervenția a fost îngreunată de fumul dens care s-a degajat cu repeziciune pe holurile școlii și în clasele învecinate, pompierii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în stadiul în care a fost găsit,  în aproximativ o oră și jumătate, fiind salvate bunuri materiale de peste 300000 de lei. Au ars ori au fost deteriorate patru monitoare de PC, 6 geamuri termopan, elemente de mobilier, aparatura laboratorului de fizică, instalația electrică și tabloul de siguranțe, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din vina unui scurtcircuit electric. La această intervenție nu s-au înregistrat victime.