Cinema în „aer liber”, la Roșiorii de Vede. Două filme premiate vor fi proiectate pe 29 și 30 septembrie în Parcul Central Mihail C. Mănciulescu

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber ajunge anul acesta, între 29 – 30 septembrie, și în Roșiorii de Vede, cu doua proiecții premiate și nominalizate la Premiile Oscar, Cesar și Globurile de Aur. Cele două filme pot fi vizionate de iubitorii celei de-a șaptea arte de la ora 20:00, în Parcul Central Mihail C. Mănciulescu iar intrarea este libera pentru spectatori.

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor sau în multiplexuri și, prin cele două pelicule prezentate, urmărește să atragă publicul larg mai ales către filmele de autor. Deși în parc, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene.

Astfel, pe 29 septembrie, de la 20:00, este de neratat CU DRAG, VAN GOGH/ LOVING VINCENT, subtitrat in limba romana (94 minute, animație, biografic, r. Hugh Welchman, Dorota Kobiela, cu: Saoirse Ronan, Douglas Booth) film nominalizat la Oscar si la Globul de Aur pentru Cea mai buna animație.

Loving Vincent prezinta viaţa si moartea controversata a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsa din picturile lui si populata cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţa prin interviuri cu personaje apropiate de Vincent si prin reconstruirea dramatica a unor evenimente care au dus la moartea pictorului.

Iar pe 30 septembrie, de la aceeasi ora, va fi proiectat LA REVEDERE ACOLO SUS/ AU REVOIR LÀ-HAUT (117 minute, drama, r. Albert Dupontel, cu: Nahuel Pérez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne), castigator al 5 premii Cesar pentru Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun regizor, Cea mai buna imagine si cele mai bune costume si decoruri,

Filmul ne povesteste cum, în noiembrie 1918, cu câteva zile înainte de semnarea Armistițiului, Edouard Péricourt îl salvează pe Albert Maillard de la moarte sigura. Aceștia nu au nimic in comun, cu excepția razboiului si a locotenentului Pradelle, care, dand ordinul unui atac absurd, le distruge viețile si le uneste destinele in acelasi timp. Toata lumea incearca sa supraviețuiasca masacrului Primului Razboi Mondial. Fiecare cum poate. Pradelle se pregateste sa faca o avere pe spatele morților, in timp ce Albert si Edouard, condamnați sa traiasca, pun la cale o escrocherie monumentala.

Ambele filme sunt recomandate copiilor sub 12 ani doar cu acordul parinților si sunt subtitrate in limba romana. „Cinema in aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas” iar evenimentul este organizat de Metropolis Film in parteneriat cu primaria Rosiorii de Vede. Accesul publicului la acest eveniment este liber.