“CENTENAR- Siliștea Gumești, Satul Moromeților”, o broșură în memoria eroilor din localitate

Și în comuna Siliștea Gumești, administrația publică locală, condusă de către primarul Niculae Stelian, va organiza o serie de manifestări cultural artistice, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Potrivit declarației edilului șef, zilele trecute a văzut lumina tiparului broșura  numită “Centenar- Siliștea Gumești, satul Moromeților”, o lucrare editată în 600 de exemplare, care cuprinde cele mai importante momente din viața comunei, cu referire la marile personalități din localitea ce și-au pus amprenta asupra istorie.

“Broșura de față este un modest omagiu adus eroilor silișteni din cele două Războaie Mondiale, din timpul Centenarului, pe care îl sărbătorim în acest an”, a declarat autorul, inginerul Ioan Gheorghe, fiu al satului.

“…Jertfa eroilor silișteni a contribuit și la înfăptuirea ROMÂNIEI MARI al cărui CENTENAR îl serbăm în anul 2018. Pe monument se află înscrise numele eroilor din Primul Război Mondial, deviza eroilor martiri și numele eroului Revoluției anticomuniste Ion Chiriță, mort în 1989”, se arată în editorialul semnat de către primarul Niculae Stelian.

Sâmbătă, 1 decembrie, manifestările prilejuite de Marea Unire vor continua cu un program artistic susținut de către elevii unităților școlare din Siliștea Gumești.