CEAŞCA DE CULTURĂ

Share:

Pentru că suntem copii şi avem parte de educaţie plastică oră de oră, ideile noastre cele mai inedite, spontane şi originale prin abordarea unor teme, ne ajută să pătrundem în diferitele medii pentru a da un plus de culoare şi savoare diferitelor activităţi culturale tratate cu maturitatea temelor impuse.

,,Welcome to the world cafe!” este  activitatea atipică ce a avut loc la Casa Corpului Didactic, un amplu program de activităţi dedicate zilei mondiale a educaţiei fiind dezbătute în jurul unei ,,ceşti de cultură”. Mai mulţi factori de decizie au fost implicaţi activ elevi, profesori, părinţi, jandarmerie, consilieri educativi.

Cafeneaua a abordat educaţia din cinci perspective:

-educaţia în dimensiune virtuală;

-educaţie, formare şi dezvoltare personală prin proiecte europene;

-reţelele de socializare-mijloc de comunicare online;

-contribuţia altor institutii-organizaţii la optimizarea procesului educaţional;

-relţia şcoală-piaţa muncii;

Invitaţii au fost primiţi de gazdele cafenelei, într-un cadru plăcut, programul artistic fiind asigurat de Palatul Copiilor ,Alexandria, coordonator Marian Căldăruşă,  elevii interpretând cele mai frumoase cântece de toamnă, vocal şi instrumental. De asemenea, cadrul a fost întregit de expoziţia de desene ale copiilor din şcolile gimnaziale ,,Ştefan cel Mare” şi ,,Mihai Viteazul”  din Alexandria, coordonaţi de profesor de educaţie plastică Cristiana-Mihaela Purcărea, intitulată sugestiv ,,Educaţia copiilor-însuşirea unor principii sănătoase de viaţă, pentru viaţă” ce cuprindea o serie de afişe cuprinzând reguli de conduită în şcoală, dar şi în afara ei, propuse de elevi în modul cel mai original.

La final, directorul C.C.D., doamna Eliza Sotirescu a oferit diplome de participare tuturor celor prezenţi concluzionând că şcoala românească îşi caută drumul, calea cea bună.

,,Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea.” ( Nelson Mandela   )

Prof. Ed. Plastică,

Purcărea Cristiana-Mihaela

Share: