Casa Corpului Didactic Teleorman, proiect educativ: „LĂSAȚI COPIII SĂ VINĂ LA MINE!”

Casa Corpului Didactic Teleorman, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, Palatul Copiilor Alexandria, Muzeul Judetean Teleorman, Centrul de Educație Incluzivă Alexandria și Episcopia Alexandriei și Teleormanului, a desfășurat ieri, 29.03.2018 activități în cadrul Proiectului Educativ: „Lăsați copiii să vină la mine!”.

Proiectul își propune să valorifice potențialul educativ al unor activități extrașcolare legate de cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor de Sfintele Paști prin respectarea, practicarea și transmiterea lor generațiilor viitoare.

La eveniment au participat elevi de la Colegiul Național AL.I.Cuza Alexandria, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Alexandria și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandria.

Din partea Muzeului Județean Teleorman a participat doamna muzeograf Luminița Gheorghe.

În cadrul activității s-a organizat o expoziție de pictură și grafică cu lucrările elevilor înscriși în concurs și o expoziție de costume populare românești, din colecția doamnei Aurora Negrilă, bibliotecar la Liceul Tehnologic Sf. Haralambie Turnu Măgurele.

Activitatea a fost popularizată pe pagina de facebook a Casei Corpului Didactic Teleorman și în presa locală și a avut un impact deosebit asupra copiilor care au înțeles că Paștile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine.

Director,

Prof. Eliza Marinela SOTIRESCU