C.A.R.P. Alexandria, AJUTOARE NERAMBURSABILE DE PAŞTE. Pensionarii cu venituri mici au primit câte 80 de lei

A intrat în tradiţia Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor  Alexandria ca, în apropierea sfintelor sărbători de Paşte, membrii asociaţiei cu cele mai mici pensii să primească un ajutor bănesc nerambursabil. Este vorba de persoanele  care au pensii până la 730 lei, suma acordată unei persoane fiind de 80 lei.

În acest an, lucrurile s-au schimbat organizatoric în bine în ceea ce priveşte achitarea sumei. Pentru a veni în ajutorul membrilor din zona rurală, cu scopul de  a-i scuti de cheltuiala unui drum la sediul din Alexandria, un casier şi un reprezentat al Consiliului Director, având alături casierul-delegat din teritoriu s-au deplasat – începând cu data de 15 aprilie –  în câteva comune cu un număr mare de membrii  unde s-au întâlnit cu cei care beneficiază de suma amintită. Nu au fost puţini pensionarii care s-au bucurat de cei 80 de lei. De exemplu, zilele trecute, în comuna Băbăiţa, s-a răspândit repede veste cu ajutorul bănesc printre membrii C.A.R.P., punctul de întâlnire fiind stabilit la sediul primăriei. După prezentarea documentelor cerute, operativ, în exact două ore, peste 100 de membrii au primit cei 80 de lei, majoritatea fiind oameni în vârstă care, sprijinindu-se în baston, se deplasau cu greutate. O parte dintre ei poate ar fi renunţat la bani, fiindu-le greu să călătorească până la reşedinţa judeţului. La fel ca la Băbăiţa s-a procedat şi în cazul membrilor asociaţiei din comunele  Furculeşti, Mârzănești şi Ştorobăneasa.

Cele mai multe solicitări din partea membrilor cu pensii mici, au venit din Alexandria, beneficiarii primind-și  banii, începând cu ziua de luni, 22 aprilie 2019. Pentru operativitate banii au fost distribuiţi la cele patru casierii ale asociaţiei aflate la sediu. Consiliul Director  doreşte  să precizeze că membrii care au dreptul la cei 80 de lei şi nu au putut să intre în posesia lor, pentru că  au lipsit din localitate ori din alte motive nu au pierdut banii.

Următoarele ,,invitaţii’’ adresate de Consiliul Director membrilor C.A.R.P. Alexandria de a veni la casieria asociaţiei  sunt pentru : 1 Octombrie – Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, în ajun de Sf.  Nicolae şi înainte de Sărbătoarea Crăciunului. Se va merge de asemenea în zonele rurale, unde sunt casieri-delegaţi cu un număr important de membrii. De consemnat este şi informaţia că anul trecut au beneficiat de ajutoarele ocazionale un număr de  2.077  persoane, valoarea totală ridicându-se la suma de 165.175 lei. 

CONSTANTIN DRAGNEA

Infotr.ro