Bureață, Oliver și Nicolae, țiganii din Buzescu ”meseriași” în înșelăciuni, au fost arestați

Bureață Zaharia, Stan Oliver și Nicolae Ion, toți trei din comuna Buzescu, vor petrece următoarele 30 de zile în arestul poliției județene. Măsura a fost luată de magistrații de la Judecătoria Videle și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Conform unui comunicat de presă al IPJ Teleorman ”Poliţişti judiciari din cadrul Poliţiei oraş Videle şi Secţiei nr. 9 Poliţiei Rurală au desfăşurat activităţi în dosarele penale, privind infracţiunile de înşelăciune comise de autori necunoscuţi, pe raza mai multor comune din zona Videle (Botoroaga, Scurtu Mare, Gratia) şi altor judeţe din ţară. Datele şi informaţiile obţinute în ultima perioadă, au condus la furnizarea unor produse analitice cu indicii serioase despre activitatea infracţională a unor persoane. Pentru stoparea conduitei infracţionale a acestora, reducerea riscului victimal şi prinderea în flagrant, poliţiştii din zona Videle au iniţiat în ziua de 05 octombrie 2016 o acţiune pe raza Poliţiei oraş Zimnicea pentru căutarea  şi imobilizarea lor.

Momentul operativ de acţiune a venit odată cu sesizarea unei persoane din oraşul Zimnicea,  în jurul orei 08,00, cu privire la sustragerea din locuinţă a sumei de 17.000 lei şi 45 euro de către 3 persoane necunoscute care l-au şi înşelat pe reclamant cu suma de 2.000 lei. După comiterea faptei, aceştea au dispărut de la faţa locului cu un autoturism.

Aflate în dispozitiv, echipele Poliţiei din zona Videle au declanşat acţiunea de căutare împreună cu lucrători de la Poliţia oraş Zimnicea şi posturile de poliţie comunale procedând la activităţi de scotocire, investigare şi interceptare în trafic pe străzi şi drumuri din zona urbană Zimnicea şi adiacentă.

La filtrul instituit pe DJ 506 B, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a unui auto suspect, care se deplasa cu viteză mare, acesta însă a evitat echipajul poliţiei şi a continuat deplasarea spre comuna Smîrdioasa.

Având în vedere necesitatea implicării mai multor forţe de poliţie au fost alertate efective de la Serviciul de Acţiune Special, Secţia nr. 1 de Poliţie Alexandria şi posturile comunale, fiind efectuate activităţi poliţieneşti pe raza comunelor Storobăneasa, Brînceni (inclusiv în pădurea Vedea –Brînceni) şi comuna Cernetu.

Cu prilejul acestora, în locuinţa unui cetăţean din comuna Cernetu au fost găsite şi identificate cele trei persoane, toţi din localitatea Buzescu, şi autovehiculul căutat.

Asupra unui suspect au fost găsite sumele  de 19.000 lei şi 45 euro, despre care a declarat că au fost sustrase de la reclamantul din Zimnicea.

Suspecţii au fost conduşi împreună cu alte persoane la sediul Poliţiei oraş Videle, unde se continuă cercetările în dosarele penale aflate în evidenţe pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a participanţilor, a gradelor de vinovăţie şi implicare ale fiecăruia, în vederea luării măsurilor legale. Se colaborează cu inspectoratele judeţene limitrofe, pentru coroborarea datelor şi informaţiilor deţinute, în vederea bunei soluţionări a cauzelor penale aflate în lucru.