Braconaj cinegetic pe fondul de vânătoare Câlniştea

În noaptea de 07.10.2018, poliţiştii din IPJ Teleorman au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112, de către un tehnician de vânătoare al unui fond de vânătoare cu privire la faptul că pe fondul de vânătoare nr. 36 Câlniştea, a surprins un autoturism din care autori necunoscuţi căutau vânat cu ajutorul unui proiector.
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase care au găsit în extravilanul comunei Băbăiţa, către comuna Botoroaga, pe un fond de vânătoare un autoturism care avea în portbagaj doi câini rasa ogar.
Bunurile menţionate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul în cauză a fost transportat la sediul Poliţiei Oraş Videle unde a fost sigilat.
În timpul cercetărilor au fost identificaţi ocupanţii autoturismului, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 32 şi 17  ani, toţi din com. Băbăiţa, jud. Teleorman.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de “braconaj cinegetic”, urmând a se propune soluţie prin Parchet.