Blestemul Polaris continuă! Firma de gunoi vrea să “jupoaie” Consiliul Judeţean cu încă 20 de miliarde de lei vechi


Controversata firmă Polaris Holding este pe cale să mai câştige încă vreo 20 de miliarde de lei vechi din banii teleormănenilor. Societatea de ridicare a gunoiului menajer a dat în judecată Consiliul Judeţean şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară. Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Teleorman în septembrie 2017. De atunci şi până în prezent, magistraţii au acordat 12 termene. Au amânat cauza sub diverse motive. Ba lipseşte taxa de timbru, ba nu există raport de expertiză, ba trebuie înlocuit expertul.

La o simplă privire pe dosar, lucrurile sunt evidente. Consiliul Judeţean Teleorman vrea să piardă. Nu el va fi păgubitul, ci fiecare cetăţean al acestui judeţ care, prin taxe şi impozite, va plăti datoria de 20 de miliarde de lei. Întâmpinarea făcută de juriştii instituţiei judeţene te face să râzi cu gura până la urechi. Până şi un student în anul I la Facultatea de Drept şi-ar face cruce atunci când observă asemenea gogomănii. Sunt “aruncate” câteva texte din lege, fără cap şi coadă. Cu alte cuvinte, juriştii CJ nu au făcut altceva decât să copieze anumite paragrafe din Coduri şi să le pună precum zarzavatul în ciorbă. Şi ca prostia să fie dusă la extreme, CJ se apără spunând, printre altele, că “nu a ştiut câţi cetăţeni are judeţul Teleorman”. Astfel, recunoaşte că vina îi aparţine şi este gată să mai bage în conturile Polaris, un mizilic de aproximativ 4 milioane şi ceva de euro. Mai mult, CJ aruncă pisica moartă în curtea ADI-Managementul Deşeurilor Teleorman, Asociaţie condusă de actualul vicepreşedinte Florin Piper. Deşi este parte în proces, ADI, în cei doi ani, nu a depus întâmpinare. Nici nu ne surprinde de vreme ce juristul Asociaţiei este Eliana Adina Cimpoeru,  fost director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman, condamnată în primă instanţă la 2 ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Unele părţi din dosar spun că nimic nu este întâmplător. Totul este cusut cu aţă albă. CJ este total dezinteresat, iar ADI, în cazul în care îşi asumă vinovăţia, va intra în faliment. Vor constitui o altă Asociaţie, fără datorii şi fără bube-n cap. Informaţii de ultimă oră arată că societăţii Polaris Holding i se rupe sufletul de banii teleormănenilor. Nu mai vrea 20 de miliarde de lei vechi, ci o sumă cu mult mai mică.

Concluzia este una simplă. Firma Polaris are proptele adângi înfipte în Teleorman şi este intangibilă. Nimeni nu are curajul să pună piciorul în prag şi să rezilieze un contract care s-a dovedit extrem de păgubitor pentru judeţ şi cetăţeni. Şi asta din cauza laşităţii de care au dat şi dau dovadă conducătorii judeţului.