Bilanțul inundațiilor de la Orbeasca: 203 gospodării și 16 case afectate, 245 de fântâni inundate și 3,5 km de drum comunal distrus

Conform ultimelor date furnizate de către ISU Teleorman, la această oră, situația din localitățile Orbeasca, Orbeasca de Sus și Lăceni se prezintă astfel:

– 16 locuinte afectate;

– 203 gospodării inundate;

– 2 poduri și 9 podețe;

– 3,5 km de DC;

– 245 fântâni;

– 200 m DJ 504.

Circulația nu a fost închisă pe DJ 504, însă s-a desfășurat cu dificultate. În zona au acționat 21 de pompieri din cadrul Detașamentului Alexandria, cu un camion, un microbuz și un Duster, iar SVSU Orbeasca cu 20 de cetățeni, cu 2 buldoexcavatoare, un încărcător și un camion pentru transport nisip. Au fost utilizați peste 1000 de saci cu nisip pentru realizarea de îndiguiri astfel încât apa să nu ajungă în locuințe.

Având în vedere că precipitațiile s-au oprit și apele au început saă se retragă, nu mai sunt înregistrate probleme deosebite la nivelul localității. Pentru luarea măsurilor cu caracter operativ, în vederea diminuării pagubelor și restabilirii stării de normalitate, în zona afectată de inundații au fost în permanență Subprefectul Județului Teleorman și Inspectorul Șef al ISU Teleorman.