Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman. „PRIETENIE… PE O… SFOARĂ…”

În martie 2018, Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman a semnat Parteneriatul Educațional Național „PRIETENIE…PE O… SFOARĂ…” cu Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” din Brașov.
Scopul celei de-a VI-a ediții a proiectului  a fost familiarizarea copiilor cu opera Fraților Grimm. Activitățile realizate de către bibliotecarii instituției cu sprijinul cadrelor didactice din Alexandria,  au avut loc atât la sediul Bibliotecii Județene cât și în grădinițele și școlile din municipiu. Au participat la proiect: Grădinița cu program prelungit nr. 6, Grădinița cu program normal nr.1 din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Alexandru Colfescu”, precum și Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” și Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul”.
În acest proiect s-au înscris 100 de biblioteci publice din România. Activitățile au cuprins proiecția unui film despre viața și opera celor doi frați Grimm, lectură din opera scriitorilor și realizarea unor desene (fișe cu imagini) din șase opere selectate de organizatori. La sediul Bibliotecii Județene s-au primit desene  din partea a 35 de biblioteci publice din țară, ce vor fi expuse începând cu data de 14.06.2018, în foaierul de la parterul instituției.
Expoziția este rezultatul final al acestei ediții a parteneriatului și va putea fi vizionată până la data de 31.10.2018.