Biblioteca Județeană “Marin Preda”, lansare de carte “Destin românesc” de Emilia Stroe Țena

Joi, 20 decembrie 2018, începând cu ora 10.30, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman va avea loc lansarea cărții “Destin românesc” de Emilia Stroe Țena.

Profesoara și scriitoarea Emilia Stroe Țena, autoare a patru volume de proză: Trecători prin lumină ( vol. I – Pământul ca un râu, vol. II – Fire de iachint, volume apărute în 2006, respectiv 2007 la editura Mira, București), Chemarea infinitului (editura Mira, 2009) și eseul în limba franceză La lecture plurielle de la poesie moderne (editura Mira, 2009), va prezenta placheta de versuri Destin românesc, volum apărut la editura Armonii culturale, 2018.  

Autoarea mărturisește că între anii creației și anul publicării acestor versuri se intercalează câteva decenii de așteptare, specificând că “există întotdeuna un anume timp pentru fiecare lucru”.

Sonetele marilor poeți din literatura română și universală au fascinat-o în timp pe Emilia Stroe Țena, iar volumul Destin românesc reprezintă atât  chintesența exercițiului de gândire și imaginație, cât și un omagiu personal adus anului centenar și memoriei înaintașilor.

Cartea va fi prezentată de Ana Dobre Pelin, Domnița Neaga, Virginia Vini Popescu, Lia Nenciu și Nicolae Dina.

În opinia doamnei Virginia Vini Popescu “acest volum nu este altceva decât o invitație elegantă la trăire profund românească și culturală”, iar doamna Lia Nenciu menționează: “Sonetele Emiliei Stroe au forța șI suavitatea degetelor ce mângâie struna, dar și perfecțiunea viorii. Și cred că ceea ce le dă forță este tocmai contopirea în sufletul românesc, cea mai mare moștenire a acestui colț de lume, suflet ce conturează din ancestral un destin al acestui pământ, un destin românesc.”