Bătăuș de polițiști, condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare. Bărbatul din Turnu a fost acuzat de ultraj

Un bărbat din Turnu Măgurele, tată a șase copii, are de ispășit o pedeapsă de 2 ani și două luni  de închisoare, după ce anul trecut a agresat doi polițiști. În luna august 2018, soția acestuia a sunat la 112, spunând că este bătută și a cerut ajutorul oamenilor legii. La fața locului, s-a deplasat un echipaj de la Poliția din Turnu Măgurele. La vederea oamenilor legii și pe fondul consumului de alcool, bărbatul a devenit recalcitrant. I-a lovit pe aceștia și a dat cu piciorul în mașina de poliția. A fost încătușat și dus la secție, fiind reținut pentru 24 de ore. Ulterior, magistrații au decis să-l aresteze pentru 30 de zile, mandatul fiind prelungit până la jumătatea lunii octombrie.

La Judecătoria din Turnu Măgurele, Răduca Florin, zis “Vijai”, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ”ultraj„ cu reținerea agravantei săvârșirii faptei asupra unor polițiști în formă continuată. Totodată, magistrații au admis acțiunea civilă formulată de persoanele vătămate și l-au obligat pe inculpat la plata sumei de 23.000 lei, cu titlu de daune morale.

În data de 17.10.2018, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele a făcut apel. La sfârșitul lunii trecute, magistrații de la Curtea de Apel București au admis apelul și l-au condamnat pe inculpate la 2 ani și 2 luni de închisoare și interzicerea unor drepturi. Decizia este definitivă.