BASCHETUL ALEXĂNDREAN PORNEŞTE LA DRUM CU O NOUĂ IDENTITATE

Federaţia Română de Baschet a stabilit modul de organizare a Ligii Naţionale pentru categoria feminin, acolo unde regăsim şi reprezentanta municipiului Alexandria. Numai că, după mulţi ani cu comportări onorabile pe prima scenă a baschetului feminin, măsuri de ordin administrativ duc formaţia din reşedinţa judeţului Teleorman într-o grupă valorică B. Ea va juca sub noua denumire CSM alături de echipele CSU Oradea, Agronomia Bucureşti, CSM Tg.Mureş, Phoenix Constanţa, ACS KSE Tg.Secuiesc şi Rapid Bucureşti. În prima etapă (6 octombrie), alexăndrencele vor evolua la Tg.Mureş. (Grupa valorică A reuneşte formaţiile din Sf.Gheorghe – campioana ţării, Satu Mare, Braşov, Cluj, Arad şi Târgovişte). De asemenea, s-au tras la sorţi confruntările din turul I al Cupei României (26 şi 29 septembrie), CSM Alexandria urmând să aibă ca adversar pe Rapid Bucureşti.

Lotul cu care CSM va începe noul sezon oficial se bazează doar pe Mihaela Mihai dintre vechile jucătoare, celelalte componente fiind de la CSS Alexandria, campioana naţională la Under 16 în acest an. Dar tot fetele de la CSS vor participa la întrecerile de la U-18, acolo unde nu va fi uşor din cauza diferenţei de vârstă. La U-18 tinerele baschetbaliste din Teleorman au fost repartizate în grupa a II-a, alături de Olimpia, Sportul Studenţesc, ACS Champions şi Raptors (toate din Capitală), Admar Costineşti-Bucureşti, CSS-CSM Târgovişte şi CSS Rm.Vâlcea. De remarcat că la CSS Alexandria au venit două speranţe ale baschetului feminin juvenil românesc: Ioana Bota de la LAPI Dej (coşgeter şi cea mai bună recuperatoare la turneul final U-16 de la Alexandria), dar şi Raluca Lungu de la CSS Craiova. Ambele au fost, alături de alexăndrencele Daria Botorogeanu şi Andreea Horlea, în  naţionala  României care s-a clasat pe locul  şase la  Campionatul European U-16, Divizia B.

Şi apropo de jucătoare. Dacă parcurgem loturile unor echipe din grupa A a Ligii Naţionale, vom regăsi mai multe sportive care au evoluat la CSBT Alexandria: Promise Amukamara (Satu Mare), Viorela Voicu, Ioana Ghizilă şi Anca Şipoş (Sf.Gheorghe), Carla Bartee, Alina Podar şi Irina Enache (Braşov) sau Alina Chivu (Târgovişte).

O premieră pentru baschetul alexăndrean o constituie şi înscrierea echipei CSS Alexandria în campionatul masculin, categoria U-15. Băieţii de aici se vor întrece cu formaţiile aflate în grupa a III-a, din Cernavodă, Mangalia, Constanţa (două), Tulcea şi Bucureşti (două).