BASCHETBALISTELE DE LA CSS ALEXANDRIA SUNT PREZENTE ÎN FAZA A II-A DIN DOUĂ CAMPIONATE NAŢIONALE

Recent, Federaţia Română de Baschet a stabilit modul de desfăşurare a meciurilor din faza a II-a din cadrul a două campionate naţionale, unde sunt prezente junioare de la CSS Alexandria. Mai precis, fetele de la Under 16 participă în afara campionatului naţional pentru această categorie de vârstă şi la întrecerile din Liga I de baschet, competiţie de senioare.

În campionatul U-16, ediţia 2017-2018, CSS Alexandria a luat parte la două turnee de calificare, unul organizat în reşedinţa judeţului Teleorman, celălalt la Bucureşti. Fetele antrenate de profesorii Mădălin şi Costina Piperea au câştigat toate cele opt confruntări din grupa a  treia (sunt cinci grupe în total), la scoruri categorice. Media punctelor înscrise, de peste 110 pe meci (!), evidenţiază forţa junioarelor de la CSS. În faza a doua a campionatului, CSS Alexandria face parte din grupa III-A, alături de CSM VSK C Miercurea Ciuc, ACS Champions Bucureşti şi ACS For You Cluj-Napoca. Primul turneu din faza a doua va avea loc în perioada 19-21 ianuarie la Cluj-Napoca. Un al doilea turneu, cu aceleaşi echipe, este programat în intervalul 2-4 februarie, locaţia nefiind stabilită deocamdată.

Tot aceste junioare din Alexandria sunt angajate în întrecerile din Liga I de senioare, o competiţie ce a dorit-o doar FRB, care a impus formaţiilor din Liga Naţională obligaţia de a avea echipe-satelit în eşalonul  secund valoric. CSBT 2 Alexandria a jucat în grupa I, alături de formaţii din Târgovişte, Constanţa, Bucureşti şi Sf.Gheorghe (Phoenix Galaţi s-a retras). Teleormănencele, cu vârste şi talii mai mici, nu au reuşit o victorie în opt etape tur-retur (au totuşi un succes prin neprezentarea adversarului). Turneul final al echipelor-satelit (care nu au drept de promovare în LNBF) va reuni în grupa III-B formaţiile CSBT 2 Alexandria, Olimpia 2 Braşov, Universitatea 2 Cluj-Napoca, Sepsi SIC 2 Sf.Gheorghe, Sirius 2 Tg.Mureş şi CSB 2 Arad.

Lesne de înţeles de ce tehnicienii alexăndreni au preferat să folosească în ambele campionate naţionale numai junioare de la Under 16. Pentru că astfel au avut posibilitatea participării la jocuri dificile, menite să le „călească” pentru confruntările de la U-16, acolo unde teleormănencele sunt creditate cu şanse la obţinerea unui nou succes remarcabil. Să reamintim lotul echipei care, sunt convins, va reconfirma faptul că de mai mulţi ani Alexandria a devenit un pol al baschetului feminin juvenil: Diana Ciocoiu, Bianca Jianu, Alexandra Florea, Andreea Mazilu, Daria Botorogeanu, Alexandra Raicu, Cătălina Crăciunescu, Luiza Radu-Măgureanu, Bianca Biet, Andreea Horlea, Paloma Cucu, la care se adaugă Tania Fierăşteanu cu un program de recuperare după accidentul grav suferit.

ŞTEFAN STAN