BASCHET UNDER 18 / CSS-CSM ALEXANDRIA A ÎNVINS CATEGORIC ÎN DERBY-UL CU OLIMPIA BUCUREŞTI

Echipa de baschet feminin CSS-CSM Alexandria a învins duminică seara acasă pe Olimpia Bucureşti, cu scorul categoric de 78-33, partida dintre formaţiile clasate pe primele două locuri în grupa a II-a a campionatului naţional Under 18 fiind considerată derby-ul din această parte de final a fazei „calificare”. Cu excepţia perioadei de start, ceva mai echilibrată, alexăndrencele au deţinut iniţiativa printr-un joc bun în apărare, viteză şi combinaţii ce au pus în valoare tehnica lor superioară. Diferenţa mare are explicaţia şi în eficienţa dovedită inclusiv la aruncările de trei puncte şi loviturile libere. Cum la pauza mare gazdele au condus cu 51-24, antrenorul Mădălin Piperea a folosit în partea a doua a confruntării mai multe formule de joc. În acest nou turneu, găzduit de sala de sport a Colegiului Naţional Alexandru D.Ghica, CSS-CSM a mai învins pe Sportul Studenţesc Bucureşti cu 92-15, Olimpia depăşind pe CSS Rm.Vâlcea cu 82-39.

Astfel, CSS-CSM Alexandria a păşit din poziţia de lider al clasamentului grupei în următoarea fază („semifinale”) a campionatului ediţiei 2018-2019, care se va derula prin etape tur-retur. Cu 13 victorii şi o singură înfrângere (la Târgovişte), teleormănencele au acumulat 27 de puncte, Olimpia având 25 de puncte, ca şi CSS-CSM Târgovişte, aflată pe locul trei.

Iubitorii baschetului feminin alexăndrean vor avea posibilitatea să se reîntâlnească cu jucătoarele favorite sâmbătă (19 ianuarie), când acestea întâlnesc Agronomia Bucureşti, dar în Liga Naţională a senioarelor. Partida din deplasare cu CSM Tg.Mureş, programată iniţial pe 12 ianuarie, se va desfăşura pe 22 ianuarie.

ŞTEFAN STAN