BASCHET FEMININ / Victorie lejeră pentru CSS Alexandria la finalul turului fazei semifinale U-16

Echipa de baschet feminin CSS Alexandria a încheiat duminică, acasă,  turul fazei semifinale a campionatului naţional pentru categoria de vârstă U-16 cu o victorie categorică.  Junioarele conduse de pe marginea terenului de profesorul Mădălin Piperea au învins categoric pe CSM VSKC Miercurea Ciuc, cu scorul de 102-47. Cum alexăndrencele aveau deja după prima repriză un avantaj consistent (63-20), în partea a doua a acestei dispute a fost rulat întregul lot înscris pe fişa tehnică. Un lot din care nu au lipsit Daria Botorogeanu, revenită după accidentare, şi Tania Fierăşteanu, bucureşteanca de la Olimpia care s-a acomodat uşor cu noua sa echipă. De altfel, aşa cum îl ştim, exigentul antrenor Mădălin Piperea a făcut numeroase schimbări, sancţionând rapid fiecare greşeală, chiar şi a jucătoarelor de bază. Astfel, indiferent că au în faţă o formaţie mai modestă, cum este cea din Miercurea Ciuc, sau întâlnesc un adversar redutabil, presiunea tehnicianului asupra jucătoarelor sale rămâne la acelaşi nivel profesionist pe tot parcursul unui meci.

Alexăndrencele, cu 4 victorii şi o înfrângere, au nouă puncte în clasamentul grupei I-A a fazei semifinale şi se menţin în poziţia de lider, dar LAPI Dej (singura care a învins teleormănencele) cu 6 puncte deocamdată, are două restanţe. Tot duminică, într-un derby al acestei grupe, CSU Olimpia Braşov a învins pe CSS Sibiu cu 51-50.

În primul meci din returul fazei semifinale a campionatului naţional Under 16, pe 12 martie, va veni la Alexandria una dintre formaţiilor cu pretenţii din baschetul feminin românesc juvenil, LAPI Dej. Reamintim că din cele două grupe superioare valoric (cu câte şase echipe) la turneul final se califică direct primele trei clasate. Echipele aflate pe locurile patru din fiecare grupă vor participa, după faza semifinală, la un turneu de baraj pentru ca două să ajungă apoi între cele opt formaţii care se vor bate pentru trofeul naţional la Under 16, ediţia 2016-2017.

ŞTEFAN STAN