BASCHET FEMININ / ROMÂNIA U-16 ŞI ANTRENORUL MĂDĂLIN PIPEREA ÎNCEP ÎNTRECERILE LA CAMPIONATUL EUROPEAN

565
0
Share:

Vineri, 4 august, în localitatea Bourges (Franţa) încep întrecerile din cadrul FIBA U-16 Women European Championship, Divizia A, între naţionalele calificate aflându-se şi cea a României. Pentru reprezentativa antrenată de Mădălin Piperea (CSBT Alexandria) şi Romela Cristea (Olimpia Bucureşti) se anunţă un parcurs dificil în grupa C din primul eşalon baschetbalistic european la această categorie de vârstă, feminin. Potrivit unui comunicat al Federaţiei Române de Baschet, adversarele din această grupă sunt Ungaria, Italia şi Serbia.

Junioarele de la Under 16 se pregătesc de mai multă vreme împreună, programul intens incluzând şi meciuri internaţionale, cum au fost cele disputate la Sala Sporturilor din municipiul Alexandria cu puternica naţională a Turciei. Iniţial, pregătirile au început cu un lot alcătuit din 20 de jucătoare remarcate în campionatul intern U-16, ediţia 2016-2017, încheiat cu un podium pe care s-au aflat, în ordine, Olimpia Bucureşti, LAPI Dej şi CSS Alexandria. Din acest lot mai larg, staff-ul tehnic al naţionalei U-16 a reţinut pentru confruntările din Franţa pe Ştefania Cătinean, Adina Ciciovan şi Mara Martonos (LAPI Dej), Ana Glisici (CSS-Gloria Arad), Ştefania Ionescu (CSS-CSM Ploieşti), Bianca Nan (CSS Sibiu), Anamaria Pop şi Daria Rusu (CSS-Olimpia Braşov), Claudia Sandu, Ruxandra Stegăruş şi Laura Vaida (Olimpia Bucureşti) şi Ilinca Păun.

Tot din 4 august începe şi Campionatul European pentru Under 18, Divizia B, găzduit de oraşul irlandez Dublin, la care, de asemenea, participă  reprezentativa României. Fetele antrenate de Cătălin Tănase, Larisa Toma şi Monica Brosovszky au fost repartizate în grupa C, alături de naţionalele Olandei, Norvegiei, Georgiei, Elveţiei şi Israelului. În lotul acestei selecţionate a României se află şi o reprezentantă a baschetului feminin alexăndrean, talentata Teodora Manea, componentă a echipei CSS (campioană a ţării la U-18 în ediţia 2015-2016), dar şi a formaţiei de senioare CSBT Alexandria din Liga Naţională.

ŞTEFAN STAN

Share: