BASCHET FEMININ / PROGRAM „INFERNAL” PENTRU CSBT ALEXANDRIA: PATRU MECIURI ÎN 12 ZILE!

În perioada 13-24 ianuarie echipa de baschet feminin CSBT Alexandria va susţine patru meciuri în Liga Naţională! Iar trei dintre acestea reprezintă deplasări lungi, în oraşe din Ardeal şi Banat. Mai întâi, sâmbătă alexăndrencele vor înfrunta la Cluj Napoca pe vicecampioana ediţiei trecute a LNBF, dar clasată doar pe locul opt în campionatul actual. Chiar dacă vor întâlni formaţia antrenată de selecţionerul naţionalei României, Dragan Petricevic (care a chemat la lot şi două jucătoare de la Universitatea, Ioana Ghizilă şi Irina Părău), eu cred că partida este echilibrată, deschisă oricărui rezultat. În tur, la Alexandria, elevele profesorului Mădălin Piperea s-au impus la limită (74-73), după o dispută cu final dramatic. Carla Bartee (26 puncte şi 22 recuperări!), Promise Amukamara (25 puncte) şi Ivana Grbic (17 puncte) au jucat atunci excelent. Confruntarea de la Cluj Napoca va putea fi urmărită în transmisie televizată în direct pe FRB TV.

Miercuri (17 ianuarie) teleormănencele vor întâlni acasă pe CS SCM Timişoara, echipă pe care au învins-o în tur, dar care nu va ceda uşor la Sala Polivalentă din Alexandria. După acest meci, ultimul pe teren propriu în sezonul regulat, CSBT evoluează, în etapa a 16-a, la Arad (sâmbătă 20 ianuarie). Acest program „infernal” se va încheia pe 24 ianuarie la Braşov, unde va disputa, cu CSTBv. Olimpia,  restanţa din etapa a 12-a a LNBF.

Sigur, este normal să sperăm în evoluţii cât mai bune ale echipei din reşedinţa judeţului Teleorman, concretizate în rezultate pe măsură. Continuarea parcursului foarte bun din ediţia 2017-2018 a LNBF nu este deloc uşoară, mai ales în condiţiile unei bănci scurte. Însă, determinarea în joc a alexăndrencelor, aşteptată de cei ce iubesc acest sport frumos, spectaculos, nu poate fi despărţită de asigurarea unui climat financiar liniştitor. Firesc este ca acest lucru să fie înţeles de cei care au forţa de a ajuta la greu o echipă ce constituie un blazon pentru municipiul Alexandria şi judeţul Teleorman.

ŞTEFAN STAN