BASCHET FEMININ / JUCĂTOARE DE LA CSS ALEXANDRIA SE PREGĂTESC ÎN SELECŢIONATA ROMÂNIEI PENTRU C.E. U-16

Trei jucătoare de la CSS Alexandria, campioana României în ediţia 2017-2018 la Under 16, se pregătesc în aceste zile la Centrul Olimpic de la Izvorani alături de celelalte componente ale selecţionatei României pentru Campionatul European – Divizia B – al acestei categorii de vârstă. Întrecerile continentale vor avea loc în perioada 16-25 august în Muntenegru.

Cadetele din reşedinţa Teleormanului chemate la lot sunt Ana Botorogeanu, Paloma Cucu şi Andreea Horlea, surprinzătoare fiind, în opinia mea, neconvocarea Andreei Mazilu. Antrenorul principal al reprezentativei României este Miroslav Popov de la Olimpia Bucureşti. Sigur, tehnicianul are în spate multă experienţă (a condus o perioadă şi naţionala de senioare a ţării noastre), dar nu pot să nu-mi amintesc că la turneul final al campionatului U-16, găzduit de Sala Sporturilor la sfârşitul lunii mai, CSS a surclasat formaţia din Capitală cu 93-36 (!). De altfel, Olimpia a încheiat acest turneu doar pe locul cinci în clasament. În timp ce echipa CSS, pregătită de profesorul Mădălin Piperea, este singura care a parcurs toate fazele campionatului fără nicio înfrângere.

Până la debutul la Campionatul European, cadetele românce au prevăzute mai multe confruntări amicale cu naţionalele Bulgariei şi Ucrainei. În faza grupelor Diviziei B a C.E. România va evolua împotriva selecţionatelor similare ale Irlandei, Elveţiei, Luxemburgului, Israelului şi Kosovo.

 

ŞTEFAN STAN