BASCHET FEMININ /  “DUEL” LA ALEXANDRIA, ÎN LIGA NAŢIONALĂ, ÎNTRE CSBT ŞI OLIMPIA BRAŞOV

478
0
Share:

Etapa a treia din Liga Naţională de baschet feminin, ediţia 2017-2018, programează la Alexandria, sâmbătă de la ora 18,00, o partidă interesantă între echipele CSBT şi Olimpia Braşov. Meciul se anunţă dificil pentru gazde, ardelencele, care reprezintă România în Cupa Europei Centrale şi se află între aspirantele la un loc pe podiumul campionatului, constituind de fiecare dată un adversar puternic. Totuşi, în confruntările anterioare avantajul este de partea teleormănencelor, 10-7. În ediţia trecută a LNBF echipele şi-au împărţit victoriile de pe terenul propriu, 72-65 la Alexandria şi, respectiv, 78-67 pentru Braşov. Este limpede că întâlnirea va constitui şi de această dată un duel şi pentru doi antrenori profesionişti din baschetul feminin românesc, Mădălin Piperea şi Dan Calancea.

În prima etapă, braşovencele au învins la Arad (94-80), pentru ca apoi să se impună greu (62-61), acasă, în faţa unei formaţii, Phoenix Galaţi, care pierduse anterior pe terenul propriu cu UPM BC Sirius Tg.Mureş. La Olimpia sunt jucătoare care pot face diferenţa, cum ar fi Pesovic, Handford, Higgins, Durret sau Irimia (recent selecţionată în naţionala României).

Dar  şi la CSBT, unde experienţa unora – C.Bartee, V.Voicu, I.Vrancic, I.Grbic  sau M.Mihai se împleteşte cu tinereţea altora, cum sunt A.Podar, A.Cooper, T.Manea şi I.Enache, există un lot de calitate, omogen în mare parte. Din care se poate alcătui o echipă greu de învins. Mai ales când jucătoarele dau dovadă de spirit de sacrificiu, de inteligenţă şi rezistenţă nervoasă. Startul teleormănencelor în noul sezon competiţional include trei victorii (din care două, clare, în Cupa României şi una categorică în Liga Naţională), dar şi o înfrângere, oarecum surprinzătoare, la Tg.Mureş, într-un final dramatic. Să sperăm că şi numărul iubitorilor de baschet din Alexandria va fi sâmbătă seara mai mare decât la alte confruntări anterioare, pentru a-şi susţine, în atmosfera superbă de la Sala Polivalentă, echipa favorită. Aşa s-ar putea naşte un nou succes, care să aducă mai multă linişte din perspectiva partidelor următoare, la Sf.Gheorghe cu campioana ţării şi apoi la Alexandria cu vicecampioana, Universitatea Cluj-Napoca, în etapa a V-a.

ŞTEFAN STAN

Share: