BASCHET FEMININ / CSS-CSM ALEXANDRIA ESTE PE PRIMUL LOC, NEÎNVINSĂ, ÎN CAMPIONATUL UNDER 18

Echipa de baschet feminin CSS-CSM Alexandria a încheiat pe locul întâi prima parte a fazei de calificare din campionatul naţional pentru categoria de vârstă 18 ani, ediţia 2018-2019. În turneul găzduit recent de Sala Capela din municipiul Rm.Vâlcea, teleormănencele au învins pe Sportul Studenţesc Bucureşti cu 97-27. În partida următoare, socotită ca un derbi, ele au trecut şi de Olimpia Bucureşti, cu 81-62. Astfel, după şapte meciuri alexăndrencele ocupă prima poziţie din clasamentul grupei a II-a la U-18, cu maximum de puncte – 14.

În ediţia actuală a acestui campionat sunt înscrise 16 echipe, repartizate în două grupe (A şi B). CSS-CSM Alexandria face parte din grupa a II-a, alături de cinci formaţii din Bucureşti – Olimpia, Champions, Admar, Sportul Studenţesc şi Raptors, de CSS-CSM Târgovişte şi CSS Rm.Vâlcea. În opinia mea, aici alexăndrencele, “olimpicele” şi dâmboviţencele  (campioane în ediţia trecută la U-18) sunt principalele candidate la podiumul clasamentului grupei în această fază. În cealaltă grupă conduce LAPI Dej, de asemenea, cu 14 puncte, urmată de CSS Sibiu şi LPS Satu Mare.

Faza de calificare se desfăşoară sub formă de turnee (şase în total, în calupuri de patru echipe), până acum fiind organizate trei. În următoarea fază, cea a semifinalelor, campionatul continuă cu etape săptămânale. Reamintim că alexăndrencele, cu o medie de vârstă mai mică, reprezintă de fapt nucleul campioanei naţionale la U-16. Totuşi, ele au acumulat experienţă prin folosirea în partidele jucate sub cupola CSM în LNBF, ceea ce le dă dreptul să spere la rezultate bune şi la categoria U-18.

ŞTEFAN STAN