BASCHET FEMININ / CSBT CSS 2 ALEXANDRIA SE BAZEAZĂ PE JUNIOARELE U-16 LA TURNEUL FINAL AL LIGII I

Turneul final al Ligii I de baschet feminin pentru „echipele satelit” începe vineri la Sala Sporturilor din municipiul Târgovişte, cu participarea formaţiilor calificate aici, CSBT CSS 2 Alexandria, Universitatea 2 Cluj Napoca, ACS BC Sirius 2 Tg.Mureş şi CS Municipal 2 Târgovişte. Echipa din Teleorman a avut un parcurs foarte bun în această competiţie naţională, aflată la a doua ediţie în organizarea Federaţiei Române de Baschet. În primul joc (2 iunie), alexăndrencele vor întâlni favorita la câştigarea trofeului, gruparea CSM 2 Târgovişte, care, cu siguranţă, doreşte să reediteze succesul din anul trecut. Formaţia din Dâmboviţa a câştigat în acest an Cupa României, dar s-a clasat pe locul patru în Liga Naţională de baschet feminin. Bilanţul rezultatelor sportivelor senioare din Târgovişte nu pare a impresiona pe unii specialişti, care în comentariile lor apelează la comparaţii cu importanta susţinere financiară din partea autorităţilor locale. Este adevărat, aici a ajuns recent titlul de campion naţional la Under 18 baschet feminin. În aceste condiţii, cota antrenorului Cătălin Tănase, ales de curând în Biroul Federal al FRB, probabil ar mai creşte cu trofeul de la Liga I. Este şi motivul pentru care la CSM 2 vor evolua atât senioare, cât şi junioare de mare perspectivă de la U-18.

De partea cealaltă, CSBT CSS 2 Alexandria se va baza pe Viorela Voicu, Mihaela Mihai şi Teodora Manea, restul lotului fiind completat cu junioare talentate de la U-16, însă mai puţin experimentate. Absenţe importante, cum sunt Alina Podar, Irina Enache şi alte cadete, sunt motivate de susţinerea examenului de bacalaureat.  Sâmbătă, teleormănencele vor întâlni pe Universitatea 2 Cluj Napoca, iar duminică pe ACS BC Sirius 2 Tg.Mureş. După cum se ştie, singura miză a acestor confruntări sportive din Liga I o constituie acordarea unor bonusuri financiare de către Federaţia Română de Baschet la plata taxelor necesare înscrierii echipelor din LNBF, ediţia 2017-2018.

Desigur, miza este mare la turneul final de promovare în Liga Naţională de baschet feminin, găzduit în acelaşi interval de timp (2-4 iunie) de municipiul Timişoara. Pentru cele două locuri în LNBF, ediţia 2017-2018, se bat Rapid Bucureşti, CSU Alba Iulia, Agronomia Bucureşti şi SCM Timişoara, care anterior au luat parte la întrecerile din Liga I, fazele de calificare şi semifinale.

ŞTEFAN STAN