BASCHET FEMININ / CSBT ALEXANDRIA A IROSIT ŞANSA DE A CÂŞTIGA LA ARAD

Echipa de baschet feminin CSBT Alexandria a pierdut sâmbătă seara la Arad, cu 66-69 (16-8, 17-20, 16-21, 17-20), într-un meci programat în etapa a 16-a a Ligii Naţionale. Asistată tactic de pe marginea terenului de managerul clubului, profesorul Călin Voicu, formaţia din Teleorman a condus permanent pe tabela de marcaj peste 30 de minute, la diferenţe de 6-8-10 şi chiar 13 puncte (43-30 în minutul 24). Practic, echipa locală, FCC ICIM CSB, a trecut pentru prima dată la conducere  la începutul sfertului patru (51-49). Totuşi, să remarcăm faptul că gazdele au câştigat trei sferturi.

Sigur, înainte de meci gruparea din Arad, cu mai multe jucătoare experimentate, părea favorită doar pentru avantajul pe care, teoretic, îl oferă avantajul terenului propriu. După cum poate şi plusul de odihnă (FCC ICIM nu a evoluat în etapa intermediară de miercuri) a contat la avansarea unui pronostic. Conform transmisiei live de pe site-ul Federaţiei Române de Baschet, alexăndrencele au început însă mai bine confruntarea, punctele acumulate lăsând impresia că ele nu vor ceda controlul. Este adevărat, o perioadă de patru minute în sfertul trei, cu zece puncte consecutive pentru gazde şi zero în dreptul CSBT, anunţa posibila revenire a arădencelor. Partea de final a confirmat că în baschet lucrurile se schimbă la intervale extrem de scurte, de la agonie la extaz fiind doar un pas. După ce o singură dată oaspetele au mai condus (61-60 la jumătatea sfertului patru), bănăţencele au dus la opt puncte avantajul lor (69-61) în minutul 38:44. Alexăndrencele nu au reuşit în puţinul timp rămas decât o apropiere care nu a influenţat deznodământul meciului.

Pentru CSBT au jucat Carla Bartee – 18 (2×3) puncte şi 15 recuperări, Promise Amukamara – 16 p, 5 recuperări şi 6 pase decisive, Viorela Voicu – 15 p şi 5 recuperări, Mihaela Mihai – 8 (2×3) p, Alina Podar – 7 p, 6 recuperări şi 5 pase decisive, Ivana Grbic – 2 p, Irena Vrancic – 5 pase decisive, Alexus Cooper. La FCC ICIM au evoluat P.Poole – 17 (1×3) puncte, B.Wingate – 14 (1×3) p, B.Hadzovic – 13 p, M.Coker – 12 p, M.Tavic – 6 p, I.Nagy – 4 p, F.Ferenczi – 3 (1×3) p, A.Mercea şi A.Ciotir.

Dacă tragem linie la capătul a 16 etape, observăm că această ediţie a LNBF este pentru CSBT una deosebită în ceea ce priveşte fondul emoţional al confruntărilor sportive. Alexăndrencele au pierdut pe final în deplasările de la Tg.Mureş, Cluj Napoca şi Arad, dar au câştigat în condiţii la fel de dramatice, acasă, cu Braşov, Cluj Napoca, Satu Mare şi Timişoara (după ce în tur tot la Timişoara au învins într-un meci nerecomandat, de asemenea, cardiacilor). Remarcabil este, în opinia mea, faptul că CSBT continuă să ocupe locul trei în clasamentul LNBF. Însă urmează alte două meciuri dificile, miercuri (14 ianuarie) la Braşov şi apoi pe 3 februarie la Satu Mare. Cu un lot restrâns (Doamne fereşte de accidentări!), echipa din reşedinţa Teleormanului va trebui să-şi depăşească mai ales condiţia fizică pentru a face faţă acestor examene, înainte de turneul final al Cupei României (găzduit de municipiul Sf.Gheorghe). După care vor veni disputele din play-off…

ŞTEFAN STAN