BASCHET FEMININ / ALINA PODAR (CSBT ALEXANDRIA), JUCĂTOARE DE BAZĂ ÎN NAŢIONALA UNDER 20

Jucătoarea de baschet Alina Podar de la echipa CSBT Alexandria participă în aceste zile de vară cu naţionala României la întrecerile din cadrul FIBA 20 Women’s European Championship – Division B, găzduite de municipiul Oradea. Sunt prezente aici selecţionatele a 12 ţări, repartizate în două grupe. România face parte din grupa A, alături de reprezentativele Greciei, Marii Britanii, Lituaniei, Ucrainei şi Israelului. În prima fază se joacă după sistemul “fiecare cu fiecare”, primele două clasate din grupe urmând să se califice în semifinale. La sfârşitul competiţiei europene, echipele de pe podium promovează în primul eşalon baschetbalistic Under 20.

După trei zile de confruntări, România a înregistrat tot atâtea victorii, trecând pe rând de Grecia (65-47), Marea Britanie (76-61) şi Ucraina (63-56). Dacă la meciul de debut de la Oradea Alina Podar a avut ca cifre statistice 5 puncte, 9 recuperări şi 5 pase decisive, în partida următoare talentata jucătoare a fost cea mai bună marcatoare, cu 25 (4×3) puncte. De asemenea, în disputa cu Ucraina a reuşit 11 puncte, 4 recuperări şi 4 pase. România (cu maximum de puncte în clasamentul intermediar) mai are de parcurs două meciuri dificile cu Lituania şi Israel.

Lotul României reuneşte la acest campionat european 15 baschetbaliste tinere de la echipe diverse, antrenorul principal fiind Cătălin Tănase (CS Municipal Târgovişte). Fireşte, prezenţa Alinei Podar (care va împlini în toamnă 20 de ani) în această naţională a ţării noastre nu este o surpriză, sportiva de la CSBT Alexandria fiind în ultimii ani  componentă a reprezentativelor României la diferite categorii de vârstă juvenile.

ŞTEFAN STAN