BASCHET / ALEXĂNDRENCELE REUŞESC ”SCORURI-FLUVIU” ÎN CAMPIONATUL NAŢIONAL UNDER 20


Primul turneu al campionatului naţional Under 20 feminin (ediţia 2019-2020), desfăşurat la Alexandria în perioada 4-5 noiembrie, s-a încheiat cu un parcurs excelent pentru gazde. CSS-CSM Alexandria a trecut pe rând de Universitatea NBS Cluj (96-34), CSS Sibiu (87-35) şi CSS Nr.1 Phoenix Constanţa (123-33). Sunt scoruri care nu au nevoie de prea multe comentarii, diferenţa de valoare fiind evidentă. La U-20 mai participă şi ACS Champions Bucureşti, dar e greu de crezut că elevele antrenorului Mădălin Piperea au un adversar pe măsură. Deocamdată, ele s-au instalat pe primul loc al clasamentului, cu 6 puncte, urmate de clujence.

După cum se ştie, CSS-CSM Alexandria este neînvinsă şi în campionatul Under 18, având zece puncte din cinci jocuri. Pe locul doi al ierarhiei se află CSS Sibiu – tot cu 10 puncte.

În cadrul turneului, gazdele au folosit prilejul pentru a exersa aruncările din afara semicercului, 41 (!) fiind totalul reuşitelor de acest fel. Cătălina Crăciunescu, Daria Botorogeanu, Andreea Mazilu, dar şi Bianca Jianu şi Luiza Radu-Măgureanu au marcat cu astfel de execuţii tehnice. Pentru CSS-CSM la acest turneu au mai evoluat Tania Fiereşteanu, Andreea Horlea, Ioana Bota şi Crina Mărgărit. Alexandra Biet şi Raluca Lungu trec prin perioade de recuperare, după probleme medicale.

ŞTEFAN STAN